Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαΐου 2022

Και “με τη βούλα” τα φ/β έως 150 KWp στα Επτάνησα

Και με τη βούλα πλέον ορίζονται τα 150 KWp ως το ανώτατο όριο της ισχύος των φωτοβολταϊκών συστημάτων που μπορούν να εγκαταθίστανται στα διασυδεδεμένα νησιά (Επτάνησα, Σποράδες, νησιά Αργοσαρωνικού, Β. Αιγαίου, Άνδρο, Τήνο και Εύβοια).

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε την 31 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 2143).

Το πρόγραμμα, όπως σημειώνεται στην απόφαση, περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς για τους οποίους κατά την έναρξη ισχύος της απόφασης (δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου 2010) θα έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ή απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής, καθώς και τους σταθμούς που απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή και για τους οποίους θα έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Συστήματος ή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. Περαιτέρω στο Πρόγραμμα εντάσσονται και οι σταθμοί που λαμβάνουν άδεια παραγωγής ή απόφαση εξαίρεσης, καθώς και όσοι σταθμοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης με τον αρμόδιο Διαχειριστή (δηλαδή ΡΑΕ).

Επίσης στην απόφαση σημειώνεται ότι «οι υπογραφόμενες συμβάσεις πώλησης κοινοποιούνται αυθημερόν στη Ρ.Α.Ε. Μετά από γνώμη της Ρ.Α.Ε. το εγκρινόμενο με την παρούσα Πρόγραμμα θα μπορεί να τροποποιείται στην περίπτωση σημαντικών μεταβολών των συνθηκών και δεδομένων που αποτέλεσαν τη βάση για την κατάρτισή του. Με απόφαση της Ρ.Α.Ε. είναι δυνατόν να καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αιτήσεων μετά από ανακοίνωση των περιθωρίων ισχύος».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική Απόφαση για πλαφόν στα φωτοβολταϊκά στα νησιά

ΠΗΓΗ: Agronews

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Δείξε μου ποιος σε συγχαίρει να σου πω τι έχεις κάνει”. Συγχαρητήρια από Β.Σόϊμπλε στον Α.Σαμαρά για Μνημόνιο

Συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις περί σεβασμού του Μνημονίου έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε: «Μία ψήφο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *