Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2022

Aνάστατοι και πάλι οι ψαράδες του Μεγανησίου

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το μείζον θέμα που απασχόλησε τους ψαράδες μας στην συνάντησή τους (16-12-2011) αποτελεί το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί το στενό, εσωτερικό αρχιπέλαγος του Μεγανησίου από τα Φερμέκουλα μέχρι τη Λευκάδα ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ, πράγμα που σημαίνει αυτόματα την απαγόρευση της αλιείας με κάθε μέσο (δίχτυα, παραγάδι, πετονιές, πυροφάνι κλπ).

Κάτι τέτοιο για το νησί σημαίνει λιγότεροι  ψαράδες, αφού  θα πρέπει να καταναλώνουν αρκετό πετρέλαιο για να βρουν μέρος για τα δίχτυα τους. Αποτελεί συνέχεια μιας αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθεί συνειδητά το υπουργείο και που αποβλέπει στην εξόντωση του συμπαθούς κλάδου των αλιέων. Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που θα δώσουν για «κόψιμο» τις βάρκες τους  μην αντέχοντας πλέον το κόστος.

Τώρα, εάν τελικά τα καταφέρουν, είμαι περίεργος να δω πως θα πείσουν τους ψαράδες ότι τα δίχτυα τους προξενούν οικολογική καταστροφή, ενώ αντίθετα ο βιολογικός του Νυδριού που θα χύνεται στο Αλαμανάτο, όχι.

Βέβαια, θα μου πείτε η εξουσία έχει τον τρόπο της, αλλά να ‘στε σίγουροι ότι ούτε οι ψαράδες θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *