Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2022

Τέλη κυκλοφορίας 2012: 1,00 €

ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

Το ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ

 ΔΗΛΩΣΗ

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ

Δικηγόρου Α.Π. και Σ.τ.Ε.

 

                                                     Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011

 

To κράτος ζητάει αυτές τις ημέρες προκαταβολικά, όπως κάθε χρόνο, τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2012, ποσό σημαντικό για κάθε όχημα, ιδιαίτερα αυξημένο.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλη ανταποδοτικά, δηλαδή το σύνολο του ποσού που εισπράττεται πρέπει να διατίθεται για κατασκευή νέων δρόμων  και τη συντήρηση  και τη βελτίωση των παλιών δρόμων στον τόπο είσπραξης.

Το κράτος πέρυσι εισέπραξε από τη Κέρκυρα για τέλη κυκλοφορίας το ιλιγγιώδες ποσό των  εβδομήντα εκατομμυρίων (70.000.000) ευρώ και είναι αμφίβολο εάν από αυτό επέστρεψε  δύο με τρία  εκατομμύρια ευρώ για οδοποιία. !!!

Εάν ο Περιφερειάρχης ή άλλος κρατικός αξιωματούχος ή επαγγελματίας πολιτικός διαθέτει άλλα, αναλυτικά όμως και τεκμηριωμένα στοιχεία, η διαφάνεια και η δημοσιότητα περιμένουν.

  Πέρυσι ουδείς αμφισβήτησε τα στοιχεία αυτά.

   Όλοι οι δρόμοι στα Επτάνησα είναι από άθλιοι μέχρι κακοί, γεγονός που το λένε όταν είναι στην αντιπολίτευση και οι επαγγελματίες πολιτικοί.

Οι δρόμοι της Κέρκυρας είναι, στο 90 %  ,  άθλιοι,  από το San Rocco μέχρι τον Κάβο και τον Αρίλλα, γεμάτοι λακκούβες και με σαμάρια από κακοκατασκευές, γκρεμίσματα στις άκρες που τους στενεύουν ακόμα περισσότερο, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό, μία κατάσταση απερίγραπτη, όχι άμοιρη ευθυνών για τους πολλούς θανάτους, κάθε χρόνο σε τροχαία, μία κατάσταση μαρτύριο και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ για τους πληρωτές των φόρων που τρέχουν συνεχώς στις αντιπροσωπείες ανταλλακτικών και στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ! ! ! Δεν είναι απλά άθλιοι δρόμοι, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, και μας ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΙΧΝΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗΣ  ! ! !

Οι δρόμοι μας έχουν γεμίσει από εκκλησάκια σκοτωμένων, όπως στην Αλβανία.

Απέναντι σε αυτήν την, από πολλών ετών,  εγκατάλειψη και καταλήστευση των νησιών μας από το αθηνοκεντρικό κράτος και τη συνεχή χειροτέρευση της ζωής μας,

Απέναντι στις συνεχείς απατηλές υποσχέσεις των Αθηνοκεντρικών, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΝ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !

  Απέναντι στην αδιαφορία ή στην έλλειψη ικανοτήτων των τριών βουλευτών Κέρκυρας Άντζελας Γκερέκου-Βοσκοπούλου, που έχει και τη κυρίαρχη ευθύνη ως κυβερνητική βουλευτής και διατελέσασα υπουργός, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Χαραλάμπους, να φέρουν μέρος των χρημάτων που πληρώνουμε πίσω στη Κέρκυρα και σε όλα τα Επτάνησα κατ΄αντιστοιχία, για νάχουμε αξιοπρεπείς δρόμους, οφείλουμε να να αντιδράσουμε και να δράσουμε θετικά! Οι βουλευτές ενδιαφέρονται πρωτίστως να βολεύουν τους δικούς τους ανθρώπους μετατρεπόμενοι σε βολευτές και όχι σε υπηρέτες της Κέρκυρας και του λαού.

Έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε  γιατί οι εκπρόσωποί μας δεν έχουν αγωνιστεί για να σταματήσει ο κατήφορος της εγκατάλειψης των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ. Εδώ οι Παξοί δεν έχουν συγκοινωνία από τις 4 του Σεπτέμβρη και κάποια πρόσωπα ενδιαφέρονται για Τράπεζες !!!

Πολίτης σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε για το τόπο μας , για να βελτιώνεται  η θέση μας και όχι να χειροτερεύει η θέση μας και οι πάρα πολλοί κλέφτες του δημόσιου χρήματος να παραμένουν ατιμώρητοι και να εμφανίζονται και σαν τιμητές και να θέλουν και …να μας σώσουν και από πάνω!!!

Για τους φόρους στα εισιτήρια των αεροπλάνων, στα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων, από το ΠΡΟΠΟ κ.λ.π. δεν μπορούμε να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Η ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος ρητά ορίζει στη παράγραφο 2 ότι «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στη Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» και στη παρ. 4 «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Ασκώ τα δικαιώματά μου απέναντι σε ένα διαχρονικά ανάλγητο αθηνοκεντρικό κράτος που χρεωκόπησε τη χώρα  και απέναντι σε φοροεισπράκτορες που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και απομυζούν τον πλούτο μας κάνοντάς μας κάθε ημέρα φτωχότερους και  σαν Κερκυραίους-Επτανήσιους  και σαν άτομα.

Να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για δρόμους άθλιους, γεμάτους κρατήρες και σαμάρια, επικίνδυνους κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό.

     Είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας.

Έχουμε ισχυρό νομικό οπλοστάσιο.

Όπως πάντα δείχνω συνέπεια λόγων και έργων! Ότι έπραξα 4 συνεχή χρόνια κάνω και φέτος:

Δεν θα πληρώσω το ζητούμενο από το κράτος ποσό για τέλη κυκλοφορίας, αφού το ίδιο, δια των φυσικών προσώπων-εκπροσώπων του, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ τον ανταποδοτικό τους χαραχτήρα και κάθε χρόνο μας κλέβει και μας υποβαθμίζει. Ένας από τους 10 λόγους που κάθε χρόνο μειώνεται ο τουρισμός μας είναι το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο!

Θα καταβάλλω τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 2011 και ώρα 11.00  στο Ταμείο Παρακαταθηκών ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΕΥΡΩ, γιατί τόσο αξίζουν οι άθλιοι δρόμοι της Κέρκυρας. Όπως και πέρυσι. Όπως συνεχώς τα τελευταία  4 χρόνια. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μας εξαπατούν, να ληστεύουν τον πλούτο μας και να τρώνε καλά τα δικά μας λεφτά !

Σας καλώ να πράξετε το ίδιο και να συμμετάσχετε σε αυτή τη προσπάθεια ανατροπής αυτού του σάπιου διεφθαρμένου συστήματος.

Πολίτης σημαίνει σκέφτομαι, εκφράζομαι, αναπτύσσω δράση και δεν είμαι υπάλληλος κανενός.

   Για να μάθουν να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται οι εισπράκτορες και διαχειριστές των φόρων που εμείς πληρώνουμε!

Ζητάμε το 60 % των φόρων και τελών που εισπράττονται από τα νησιά μας, από τα Επτάνησα, να παραμένουν σε μας και να γίνεται διαχείρισή τους με απόλυτη διαφάνεια.

     Εάν και εφόσον ανάλγητοι κρατικοί αξιωματούχοι ή αστυνομικοί επιβάλλουν κυρώσεις, τότε θα προσβάλλουμε τις διοικητικές πράξεις τους στα Δικαστήρια και ξαναδεσμεύομαι ότι το όλο κόστος θα επιβαρύνει εμένα, αφού ως δικηγόρος θα κάνω δωρεάν την υπεράσπιση.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.

Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης

16 Δεκέμβρη 2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Υπενθυμίζουμε ότι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στις αυθαιρεσίες του αθηνοκεντρικού φαταούλα, επειδή οι δρόμοι της Κέρκυρας είναι άθλιοι!! Και την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 2011  ώρα 11.00 το πρωί κατεθέτουμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 1 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας!!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *