Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Ιανουαρίου 2023

Εντείνεται η κόντρα – 60 000 Ευρώ πρόστιμο στο ΤΕΕ

Καμπάνα 60.000 ευρώ έπεσε από την επιτροπή ανταγωνισμού στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καθώς κρίθηκε ότι θέτοντας πλαφόν στην αύξηση των αμοιβών των μηχανικών παραβίασε τον ελεύθερο ανταγωνισμό και καλεί το ΤΕΕ να ενημερώσει τα μέλη του ότι οι αμοιβές είναι ελεύθερες.

Στην επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για παράνομη αύξηση αμοιβών, προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξουν αντίστοιχα πρόστιμα και σε άλλα επιμελητήρια ή οργανισμούς.

Το ύψος του προστίμου μάλιστα δεν αποκλείει στο μέλλον την επιβολή υψηλότερων ακόμα προστίμων για τυχόν παραβάσεις ενώσεων, συλλόγων ή επιμελητηρίων ελευθέρων επαγγελματιών.

Στην παρούσα υπόθεση το ΤΕΕ κατηγορείται, καθώς χωρίς σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση, υιοθέτησε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων για τον υπολογισμό των αμοιβών των μηχανικών και με τον τρόπο αυτό οδήγησε στην διπλάσια σχεδόν αύξησή τους.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε, επίσης, στο ΤΕΕ:

* να παύσει την παράβαση και να μην λαμβάνει στο μέλλον αποφάσεις που άπτονται άμεσα ή έμμεσα του καθορισμού και της αναπροσαρμογής των αμοιβών των μηχανικών

* να αναπροσαρμόσει το μηχανογραφικό σύστημα υπολογισμού των αμοιβών των μηχανικών κατά τρόπο σύμφωνο με το γράμμα και πνεύμα της Απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού

* να ενημερώσει τα μέλη του και το κοινό για την Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με δημοσίευση στο Ενημερωτικό του Δελτίο και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του

Σε περίπτωση μάλιστα μη συμμόρφωσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απείλησε χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ για κάθε ημέρα μη ευθυγράμμισης με τις αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: news247.gr (Τσουχτερό πρόστιμο στο ΤΕΕ, ρεπ. Μίκα Κοντορούση)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights