Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Ενόψει της 14ης και καθοριστικής συνεδρίασης του ΔΣ (update)

Αισθάνομαι πάρα μα πάρα πολύ θυμωμένος και παρακαλώ δεν θέλω τηλεφωνήματα για τη προσωπική μου τοποθέτηση πάνω στα τεκταινόμενα  του Μεγανησίου, κατόπιν των ανακοινώσεων του «Μέντη» και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου που εαν ήθελε κανείς να τους βάλει τίτλο, θα ήταν «ήξεις- αφίξεις».

Ακούστε λοιπόν, το’ χω ξαναγράψει  ότι  δεν είμαστε «ηλίθιοι» όπως μας αποκάλεσε ο Πάγκαλος. Όχι μόνο γνωρίζουμε αλλά και θα αντιδρούμε σε αντιδημοκρατικές επιλογές της όποιας εξουσίας με τα φερέφωνά της.

Το Σάββατο λοιπόν ψηφίζεται το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου, χωρίς τροποποιήσεις,  που αυτό σημαίνει   επισφράγηση της απόφασης της 2ας Αυγούστου του 2011 για ΣΜΑ και βιολογικούς ως έχουν. Δηλαδή σταθερό ΣΜΑ και Βιολογικό στο Σπαρτοχώρι και Βιολογικό ως έχει στο Κατωμέρι.

Kατόπιν της δημοσιοποίησης των θεμάτων, με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι τουλάχιστον σε αυτή την συνεδρίαση απουσιάζει η ψήφιση του επιχειρησιακού, όμως ξεκινάει η μεθόδευση για την παραχώρηση και του Αθερινού προς εκμετάλευση από ιδιώτη επιχειρηματία.

Έτσι η δημοτική αρχή κάνει το όνειρο και της κυβέρνησης,  πράξη. Το Μεγανήσι “τεμαχίζεται” και παραδίνεται σε επιχειρηματίες πλήρως εναρμονισμένα στις επιταγές των δανειστών μας. Παράλληλα συζητιούνται και νέα “χαράτσια”  στην πλάτη των μικρομεσαίων και συνταξιούχων του νησιού.  Καμμία αύξηση και κανένα νέο χαράτσι μην επιτρέψετε να μας επιβληθεί.

Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του Μεγανησίου και των παιδιών του σε ιδιώτες επενδυτές. Μείωση και όχι αύξηση των τελών που μας βαρύνουν, ψήφισμα απ το δημοτικό συμβούλιο για κατάργηση του παράνομου τέλους  που επιβλήθηκε  με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Την κρίση να την πληρώσουν αυτή που την δημιούργησαν.

Καλούμε την Μεγανησιώτικη κοινωνία να παραβρεθεί στην συνεδρίαση και να εκφράσει την αντίθεσή της στα σχέδια της εξουσίας και των διαφόρων «παράκεντρών» της που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη  και να κατευνάσουν την λαϊκή βούληση που είναι ενάντια στους σχεδιασμούς ερήμην της.

Τα περί Ηημερίδας, διαλόγου, συναίνεσης κ.τ.λ, όποιοι τα ευαγγελίζονται γνωρίζοντας τα μέχρι σήμερα  «δείγματα γραφής» της παρούσης δημοτικής αρχής , «μόνο εκ του πονηρού»  λογίζονται κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Καλώ τους δημοκράτες του νησιού να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τα σχεδιαζόμενα για το μέλλον τους χωρίς την συμμετοχή τους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μετά το μικρό θαύμα χθες, ήρθε το μεγάλο σήμερα για τον Αλέκο Δάγλα και τον Πρωτέα Βούλας! Νίκησε τον ΠΑΟΚ με 52-50! (Βίντεο απονομής)

Μεγάλη νίκη για τον Πρωτέα Βούλας σήμερα και για τον κόουτς Αλέκο Δάγλα που έδωσε ακόμα μια φορά σεμινάριο προπονητικής! […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights