Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Σεπτεμβρίου 2019

Ομιλία Ροντογιάννη Σπ. στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η σημερινή απεργία, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία.

Συνεχίζουμε την πάλη ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα.

Σηκώνουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

Αρνούμαστε  την πληρωμή των χαρατσιών.

Στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στου εργάτες της Χαλυβουργίας.

Κανένας να μην ξεγελαστεί από καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, γιατί δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές του.

Φίλες και φίλοι

Σήμερα η πλουτοκρατία περνάει σε ολοκληρωτική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη.

Αξιοποιεί όλο το νομοθετικό αντεργατικό οπλοστάσιο με μοναδικό στόχο να ρίξει όσο πιο χαμηλά την τιμή της εργατικής δύναμης, να μετατρέψει την εργατιά σε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Χτυπάει την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης, τους μισθούς, τη συλλογική σύμβαση, το 8ωρο, τη σταθερή εργασία, συνεχίζει τις απολύσεις και την απληρωσιά.

Ο αγώνας των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά με αξιοπρέπεια, που λένε «όχι» στο 5ωρο, «όχι» στις απολύσεις, «όχι» στην καταπάτηση των συλλογικών τους συμβάσεων, ο αγώνας των εργαζομένων της ΑΕΓΕΚ που για 2,5 μήνες απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους κλπ., δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όλη η εργατιά.

Κανένας συμβιβασμός και καμιά υποχώρηση απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, που θέλει να τσαλαπατήσει τους εργαζόμενους.

Με κλιμακούμενους ρυθμούς συνεχίζεται ο σφαγιασμός μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων από την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα ο λαός να ορθώσει ταξικό τείχος, να δυσκολέψει τη δράση και τις αποφάσεις της, να πολεμήσει την πολιτική της μέχρι να την ανατρέψει.

Οι κυνικοί εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα των οργάνων και των κυβερνήσεων της ΕΕ με πρόσχημα την επόμενη κάθε φορά  δόση έχουν βασικό στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό με το ψεύτικο επιχείρημα ότι οι δόσεις δίνονται για μισθούς και συντάξεις.

Θέλουν να αποδεχτεί την καταστροφή των δικαιωμάτων του και την καταδίκη των παιδιών του ως σωτηρία.

Να υποκύψει στη σιδερένια μπότα των μονοπωλίων, του καπιταλισμού που σαπίζει.

Είναι μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός και της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα ότι οι δόσεις, όπως και συνολικά τα δάνεια του μνημονίου και της νέας συμφωνίας δίνονται για να σωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του ελληνικού λαού.

Το ακριβώς αντίθετο ισχύει.

Κάθε δόση θα συνοδεύεται με σφαγιασμό χωρίς έλεος μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων.

Τα δάνεια των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ έγιναν για να εξασφαλιστούν τα τοκοχρεολύσια των δανειστών, για να προστατευθούν τα μονοπώλια και η ευρωζώνη από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που τους οδηγεί η κρίση, για να εφαρμοστούν τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα και να δεσμεύσουν με νέα δάνεια και χρέη το λαό για δεκαετίες.

Κατά συνέπεια οι δόσεις και τα δάνεια θα δίνονται μόνο αν και εφόσον συμφέρει και για όσο συμφέρει τα μονοπώλια που εκπροσωπούν.

Η συγκυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου ετοιμάζεται με ένα νέο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» που θα φέρει στις αρχές Δεκέμβρη στη Βουλή, να κλείσει όλες τις αντιλαϊκές «εκκρεμότητες» που σχετίζονται με το τωρινό μνημόνιο και ταυτόχρονα να υλοποιήσει τις «αναγκαίες ρυθμίσεις» για την προώθηση του επόμενου.

Χωρίς να έχει κλείσει οριστικά ο κατάλογος, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι στο πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνονται:

 • Δραστικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2012, που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του χρόνου.
 • Μειώσεις συντάξεων στον ΟΓΑ, που θα ισχύσουν από την 1η Γενάρη του 2012.
 • Ρυθμίσεις για την πλήρη απελευθέρωση όλων των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», με αιχμή του δόρατος τα ταξί και τα φορτηγά.
 • Περαιτέρω μειώσεις των κονδυλίων για κοινωνικά προγράμματα και παροχές.
 • Μειώσεις μέχρι και 40% του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 • Συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν αποκλείεται στο πολυνομοσχέδιο να ενταχθεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που προβλέπει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα. Συγκεκριμένα:

— Αποχαρακτηρίζουν όλους τους αγρότες από «ειδικού καθεστώτος», τους υποχρεώνουν να κρατούν λογιστικά βιβλία, να αποδίδουν ΦΠΑ στην Εφορία, να φορολογούνται όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

— Το αφορολόγητο για το χαράτσι της «αλληλεγγύης» συρρικνώνεται στα 5.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα).

— Προχωρούν σε καρατόμηση ή και κατάργηση «φοροελαφρύνσεων», δηλαδή αυτών που έχουν απομείνει μετά και τις προηγούμενες παρεμβάσεις τους.

— Προβλέπονται νέας κοπής αντικειμενικά κριτήρια και άλλα χαράτσια ετοιμάζουν για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, σε συνδυασμό με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 (μέχρι τις 8 Δεκέμβρη) που περιλαμβάνει φοροεισπρακτικά μέτρα και χαράτσια ύψους 11 δισ. ευρώ, αποτελούν την προετοιμασία του εδάφους για το νέο δάνειο και το μνημόνιο που θα το συνοδεύει.

Παράλληλα μέσα στο Δεκέμβρη θα αρχίσει ο «διάλογος» ανάμεσα σε κυβέρνηση, εργοδότες και συνδικάτα για το πώς θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Έχει ήδη προαναγγελθεί ότι το βασικό θέμα στο πλαίσιο αυτού του «διαλόγου» είναι η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αφού κυβέρνηση – τρόικα – ΣΕΒ συμφωνούν ότι «οι κατώτατοι μισθοί στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι σε σχέση με άλλα κράτη – μέλη που έχουν τα ίδια επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αποτελούν «εμπόδιο» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Δεν τους φτάνει η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που προβλέπει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, αλλά θέλουν να κατεβάσουν επίσημα και νόμιμα τους κατώτατους μισθούς στα επίπεδα της Βουλγαρίας και των άλλων γειτονικών χωρών.

Σε όλους τους κλάδους, στις επιχειρήσεις  που είχαν και συνεχίζουν να έχουν τεράστια κέρδη, οι μεγαλοκαπιταλιστές απολύουν, απειλούν και εκβιάζουν.

Αξιώνουν συνεχώς δραστικές μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, υπογραφή επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων, εκ περιτροπής διήμερη ή τριήμερη εργασία, γενίκευση της μερικής ή ελαστικής εργασίας.

Με το καθεστώς της εφεδρείας – απόλυσης, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούνται στην ανεργία, ενώ όσοι απέμειναν υφίστανται συνεχείς περικοπές στους μισθούς.

Ταυτόχρονα με τον κρατικό προϋπολογισμό 2012 κλιμακώνεται η φοροεξόντωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επιχειρηματιών, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο.

Το νέο μαχαίρι στις δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία, τα δικαιώματα του λαού, ειδικότερα της νέας γενιάς.

Αγαπητοί φίλοι

Μας λένε ότι θέλουν να καταστήσουν  «βιώσιμο το ελληνικό χρέος»

Αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν να κρατήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους σε εκείνο το επίπεδο χαμοζωής, το επίπεδο λίγο πριν την εξόντωση, το οποίο θα παρατείνεται στο διηνεκές, ώστε ο ελληνικός λαός – εις το διηνεκές – να τους πληρώνει τόκους και χρεολύσια!

«Βιωσιμότητα του χρέους» σημαίνει βίος αβίωτος!

«Βιωσιμότητα του χρέους» σημαίνει να ζούμε για να τους πληρώνουμε χρέη, κι άλλα χρέη, χρέη που άλλοι τα προκαλούν και που όσο κι αν τα πληρώνεις τόσο αυτά μεγαλώνουν!

«Βιωσιμότητα του χρέους» σημαίνει να σε δανείζουν, για να τους πληρώνεις διπλά και τριπλά τα παλιότερα δάνεια, και μέσα από τους ανατοκισμούς των νέων δανείων να σε κρατούν χρεωμένο εφ’ όρου ζωής!

Μέσα στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε τόκους και χρεολύσια μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, αλλά μετά από όλη αυτή τη λαίλαπα, το έτος 2011 «κλείνει» με ένα χρέος – το οποίο καλείται φυσικά να πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός – ύψους 360 δισ. ευρώ!

Οι συνέπειες στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ήταν, είναι και θα είναι δραματικές.

Φτώχεια, λιτότητα, ανέχεια, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πολιτικές βαρβαρότητας που διατηρούνται επί δεκαετίες, και που όσο γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των πλουτοκρατών, τόσο βυθίζουν στη δυστυχία τους εργαζόμενους.

Πολιτικές που βυθίζουν στα Τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης, ακριβώς για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των κεφαλαιοκρατών.

Οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου και Παπαδήμου έδωσαν στις τράπεζες συνολικά το απίθανο ποσό των 168 δισ. Ευρώ, μόνο μέσα από τα κρατικά – εθνικά ταμεία.

Αυτά τα λεφτά, τα 168 δισ. ευρώ που μέσω των κρατικών προϋπολογισμών έχουν διατεθεί σε μια χούφτα τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες, είναι:

 • 9 φορές περισσότερα από το σύνολο των μισθών και συντάξεων που προβλέπει για εκατομμύρια ανθρώπους ο προϋπολογισμός του 2012.
 • 10 φορές περισσότερα από το σύνολο των χρημάτων που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού του 2012 για τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και τις δαπάνες στους τομείς Πρόνοιας, Παιδείας, Υγείας και Συγκοινωνιών.

Τα έσοδα ολόκληρου του προϋπολογισμού του 2012 ανέρχονται σε 169,998 δισ. Ευρώ, όσα δηλαδή τα χρήματα πήραν οι τράπεζες.

Ισούνται με το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού μιας ολόκληρης χώρας, μιας χώρας 10 εκατομμυρίων, που οι «σωτήρες» κόβουν τους μισθούς από τους εργαζόμενους και τις συντάξεις από τους γέροντες, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο:

Για να τα δίνουν στους τραπεζίτες!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες και δεν πρέπει να δείξει  την παραμικρή ανοχή στη μαύρη συγκυβέρνηση, που αποστολή της είναι να πάρει μέτρα που θα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Κανένας εφησυχασμός, κανένας εκφοβισμός, κανένας αποπροσανατολισμός δεν πρέπει να βάλει φρένο στο λαϊκό ποτάμι της σύγκρουσης για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και γενικότερα της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η στυγνή εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, ο αυταρχισμός δεν πρέπει να γίνουν το παρόν και το μέλλον του λαού.

 

Αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα η οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, της δράσης και της αλληλεγγύης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης.

Ο πόλεμος στην εργατική τάξη γίνεται όλο και πιο ανελέητος.

Δεν υπάρχει τμήμα, δεν υπάρχει κλάδος που να μη βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανεργία, τη δραστική περικοπή μισθών, την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η λαϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει πια το φάσμα της φτώχειας, το εξοντωτικό χαράτσωμα που την οδηγεί στην ανέχεια και την απελπισία.

Ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της γενικευμένης στάσης πληρωμών.

Στην ενιαία επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη και πλουτοκρατίας ενιαία πρέπει να γίνει επειγόντως και η απάντηση της εργατικής τάξης, των μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.

Τώρα αγώνας με προοπτική και λαϊκή επαγρύπνηση.

Οι ανταγωνισμοί είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πολέμους, που θα εμπλακεί και η ελληνική αστική τάξη.

Όσοι ελπίζουν ακόμα πως υπάρχουν περιθώρια να βγάλουν την ουρά τους απέξω, πως κάπως αυτοί θα τη γλιτώσουν, την ώρα που θα καίγεται η γειτονιά, αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που θα καούν.

Μόνο όποιος ρίχνεται στη φωτιά να την παλέψει, μόνο αυτός μπορεί και να νικήσει.

Το δρόμο τον δείχνουν οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», τον δείχνουν όλοι όσοι στην πίεση καπιταλιστών και κυβέρνησης απαντούν με συλλογική οργάνωση κι αγώνα.

Όσοι μελετάνε τα οικονομικά στοιχεία αργά ή γρήγορα καταλήγουν στο αυτονόητο:

Φως στο τούνελ δεν υπάρχει όσο η βάση, που καθορίζει τις εξελίξεις, είναι το αναγκαστικό για τους καπιταλιστές κυνήγι του κέρδους.

Κι’ αν αυτό δεν φύγει από τη μέση μόνο νέα δεινά είναι μπροστά.

Γι’ αυτό μας ζητάνε πειθαρχία και ξανά πειθαρχία.

Να υποτάσσεται, δηλαδή, η εργατική τάξη μπροστά στον κάθε φορά μπαμπούλα που της προβάλλουν.

Χτες το χρέος, σήμερα την απειλή χρεοκοπίας.

 

Εμείς  απορρίπτουμε

 • Το νέο προϋπολογισμό που σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα.
 • Τα συνεχόμενα χαράτσια και οι νέοι φόροι,
 • Την κατακόρυφη μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών,

Για όλα αυτά απάντησή μας πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα παντού.

 • Κίνημα ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.
 • Να πληρώσει το κεφάλαιο.
 • Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η ταξική απάντηση
 • Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση.

Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στο μαύρο μέτωπο, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Όλοι στο δρόμο των χαλυβουργών της Ελευσίνας.

Αντεπίθεση για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους

Το ΠΑΜΕ, καλεί την εργατική τάξη να αγωνιστεί για:

 • Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
 • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
 • Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
 • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.
 • Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
 • Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
 • Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
 • Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

ΕΜΠΡΟΣ  ΓΙΑ  ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ  ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ  ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ  ΤΗΣ  Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε

Στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης  Δεκέμβρη 2011

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Μικροί Έμποροι – Αυτοκινητιστές – Συνταξιούχοι.

 

Η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους.

Παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη 48ωρη κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη με τη μαζική συμμετοχή και των μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις που ακολούθησαν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το σύστημα και οδήγησε στην αλλαγή της κυβέρνησης.

Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ. δημιουργήθηκε για να συνεχίσει πιο άγρια την επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού.

Ο προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών και φορολογικής εξόντωσής του.

Για άλλη μια φορά η άγρια φοροεπιδρομή πέφτει στα λαϊκά εισοδήματα και η προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων μεγαλώνει:

Τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%,ενώ τα έσοδα από επιχειρηματικούς ομίλους μειώνονται κατά 22%, σε σχέση με το 2011.

Η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5 %, ενώ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 34,9% σε σχέση με το 2011.

Καταργούν ή πετσοκόβουν τις όποιες “φοροελαφρύνσεις” για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρική περίθαλψη κ.ά. των λαϊκών νοικοκυριών και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011.

Οι νέες περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό, τι αφορά ακόμα και τη διατροφή της, καθώς και την εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη.

Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:

 • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τα μικρομάγαζα και μας φορολογούν για “εισοδήματα” από το πρώτο ευρώ!
 • Η ληστεία απογειώνεται με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, (πιθανόν στο 20%).
 • Με τα νέας σοδειάς «αντικειμενικά κριτήρια» που ετοιμάζουν, θα μας φορολογούν στο τέλος του χρόνου ακόμη και αν δεν είχαμε ούτε ένα Ευρώ τζίρο.
 • Θεωρούν εισόδημα και φορολογούν ακόμη και τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ!
 • Μειώνουν ακόμα παραπέρα την ήδη χαμηλή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ.

Δρομολογούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απορρίπτουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης ότι καταστρεφόμαστε αν δεν δοθεί η 6η δόση.

Λένε ψέματα, τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ.

Φίλοι και φίλες

Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Ο δρόμος για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους είναι ένας:

Λαϊκή αντεπίθεση, συμπόρευση με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, για την ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των συμφερόντων που εξυπηρετούν.

`Η θα υποταχθούμε για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ,  ή θα εντείνουμε τους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που θέλουν να επιβάλουν με το μαστίγιο.

 • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. Οχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
 • Να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
 • Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια , στα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.
 • Οχι στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην ισοπέδωση των συντάξεων.
 • Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ’ τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
 • Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
 • Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
 • Οχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους (ΤΑΞΙ , ΦΔΧ) στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΨΗΛΑ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ

Η  ΛΑΙΚΗ  ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ

ΔΥΝΑΤΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *