Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Eν αναμονή ανακοινώσεων και (πολιτικών) τοποθετήσεων (γράφει ο Γ. Γαβρίλης)

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά από την διαβούλευση της  Αθήνας, περιμένουμε :

Α) Ανακοίνωση – τοποθέτηση του “Μέντη” σχετικά  με τον βιολογικό του Κατωμερίου, αφού είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για ενημέρωση κατόπιν της δημοσιοποίησης του διαβήματος των κατοίκων στο σύλλογο.

Β) Ανακοίνωση- ενημέρωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου για τα συμπεράσματα της συνάντησής του με τον δήμαρχο.

Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω κάποιους συνδημότες που κατά καιρούς διαμαρτύρονται για την  προσωπική εκτίμηση των τεκταινομένων  που εκφράζω αρθρογραφώντας, ότι κανείς δεν  στερήθηκε του βήματος που δίνει το blog-site προκειμένου να αναρτηθεί η άποψή του για τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Μάλιστα το ίδιο το  site στην προσπάθειά του να ενημερωθεί  και ο  τελευταίος Μεγανησιώτης για τις απόψεις  των  ασχολούμενων με τα κοινά,  έχει ανοίξει έναν κύκλο συνεντεύξεων με σκοπό την προβολή των απόψεων  τους για την πλειοψηφία  των θεμάτων που ταλανίζουν την επικαιρότητα του νησιού.

Στα πλαίσια που προαναφέρθηκαν εντάσσεται η συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ. του δήμου Μεγανησίου κ. Π. Κονιδάρη  και αναμένουμε  συνέντευξη της αρχηγού της Αντιπολίτευσης κ.  Αικ.  Καββαδά. Επίσης μας έχει υποσχεθεί άρθρο-τοποθέτηση και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  κ. Θ. Κονιδάρης σχετικά με την διαβούλευση της Αθήνας και όχι μόνο.

Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι, ενώ θα έπρεπε  από μόνοι τους (σύλλογοι, κινήσεις, δημοτικοί  άρχοντες, δημότες κ.τ.λ) να μας στέλνουν  τις απόψεις τους,  αναγκαζόμαστε να γινόμαστε φορτικοί ώστε ν’ αποσπάσουμε κάποια τοποθέτησή τους  κι αυτό είναι  Μεγανησιώτικη πρωτοτυπία.

Σε μένα  ακούγεται σαν να μην θέλει κανείς ν’ αναλάβει πολιτικό κόστος. Όπως και  να’  χουν  τα πράγματα,  η κοινωνία θα βρει το δρόμο της  ν’ απαντήσει και  εάν η ίδια διαπιστώσει έλλειψη ηγετών,  είναι ικανή να δημιουργήσει.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights