Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Η διαβούλευση σε μια δεύτερη ανάγνωση (γράφει ο Γ.Γαβρίλης)

 

Αποτιμώντας την διαβούλευση θα ήθελα να σταθώ στα σημεία εκείνα που νομίζω τορπίλισαν και υποβάθμισαν την διαδικασία και με την ευθύνη του δημάρχου, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την απορία του κ. Λευτέρη Κατωπόδη:

Γιατί ο κ. δήμαρχος  συναντήθηκε πρώτα με τον «Μέντη», μετά με την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» και στην συνέχεια με τους «υπόλοιπους»;

Συμμετείχαν όσοι παραβρέθηκαν Παρασκευή και Σάββατο στην συνάντηση της Κυριακής; Σαφέστατα όχι.

Πάγια πολιτική του δημάρχου που παλαιότερα δήλωσε και ενώπιων μου σε επίσκεψη μελών της κίνησης που τότε συμμετείχα:

«Σας προτιμώ έναν –έναν» μας είχε τότε πει. Κι είναι απορίας άξιο πως  «εγκλωβίστηκε» η Κίνηση στην πολιτική του δημάρχου, ενώ της δίνονταν η ευκαιρία, τα μέλη της να βρεθούν ενώπιων όλων. Σ΄ αυτά ο δήμαρχος  ως γνήσιος πολιτικός είναι  μάστορας.

Έτσι, κλείνοντας μέτωπα, πήγε την Κυριακή μόνο με την κ. Καββαδά  να τον εγκαλεί για «μεθοδευμένη» υπαγωγή του δήμου στην Λευκάδα, μιας που αφελέστατα έχει πειστεί ότι για τους βιολογικούς ξεκινάμε από μηδενική βάση , «ελλείψει» ουσιαστικών  διαφωνιών, μιας που ετοιμάζεται να υπερψηφίσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου.

Με έναν Θ. Κονιδάρη  που εύκολα θα εξουδετέρωνε ως  γραφικό (κάθε άλλο), που όμως συμφωνεί για τους δικούς του λόγους για τον ΣΜΑ και τους βιολογικούς, με έναν Τ. Μάτζαρη  που «χάθηκε» μέσα σε τεχνικές λεπτομέρειες, με έναν  «έμμισθο»  τεχνοκράτη που ομολόγησε ότι υπέγραψε την  κατά «παραγγελία» μελέτη για το ΣΜΑ  Κατωμερίου, αγνοώντας  εάν αυτός βρίσκεται σε ζώνη ΝATURA, με έναν Π.Κονιδάρη (πάλι φασαρίες θα ΄χω) καθισμένο σημειολογικά «εξ αριστερών» λαϊκίζοντας, λέγοντας ότι θ΄ανεβεί στα καΐκια  αν χρειαστεί για τα κλουβιά,  κουνώντας μια «φυλλάδα» να μας πει για τα αρχαία που ο αξιολογότατος συμπολίτης και συντοπίτης μας κ. Τ. Πολίτης έχει φωτογραφήσει προ 15ετίας.

Ευτυχώς βρέθηκε ένας Λ. Κατωπόδης  να μιλήσει για δημοκρατία κι ένας ομολογουμένως  «χειμαρρώδης» Νεκτάριος Πολίτης να την υπερασπιστεί με επιχειρήματα και πολιτικό ανάστημα.

Και επειδή  πιθανόν να μην γνωρίζετε την άποψή  μου για τους βιολογικούς και το ΣΜΑ και θεωρώ  ότι όταν δεν έχεις πρόταση δεν μπορείς να κρίνεις μία που υπάρχει, θα σας πω την δική μου. Για τα σκουπίδια: Ήταν απαράδεκτο ν’ αφεθεί  να λήξει η άδεια ΧΥΤΑ,  πριν έχουμε έτοιμη την επόμενη λύση. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει λύση και θα μας επιβληθεί αυτή του σταθερού ΣΜΑ.

Για του βιολογικούς η λύση ήταν ένας και για τα τρία χωριά, που απ’ το λαγκάδι του Αη-Γιάννη θα ενώνονταν υποθαλάσσια με τον βιολογικό του Νυδριού με κατάληξη όχι το μαύρο νερό, αλλά τον Αϊ-Γκίτα (ανοιχτή θάλασσα). Τώρα θα μας επιβληθούν οι βιολογικοί ως έχουν.

Μεγάλη εντύπωση μου προξένησε επίσης η καθολική αποστροφή στην πρόταση  του Λ. Κατωπόδη για δημοψήφισμα, ακόμα και από ανθρώπους που ομολογουμένως δεν το περίμενα. Φαίνεται η προπαγάνδα της τηλεόρασης έχει βρει πρόσφορο έδαφος και δεν θα εκπλαγώ, εάν σε λίγο δεν θα θέλουμε ούτε εκλογές!  Κάποιος «ανώνυμος» μάλιστα που βιάστηκε να κάνει είδηση την μπαρούφα με τα Τ.Ε.Ι.,  έγραψε την επιθυμία του για εσαεί  δήμαρχο.

Κι επειδή η διαβούλευση, ειδικά για του βιολογικούς και ΣΜΑ,  πρέπει  να προηγούνται της αγοράς οικοπέδων, την πατήσαμε.

Ένα είναι σίγουρο, ότι τα σημαντικότερα προβλήματα του νησιού δεν μπήκαν στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση (δύο απ αυτά είναι φλέγοντα όπως το δημογραφικό και η υστέρηση του πρωτογενή τομέα).

Αφού σας υπενθυμίσω ότι η εξουσία έχει «σαλτάρει», από αντιδήμαρχο έως πρωθυπουργό, να κλείσω με την προτροπή να θωρακίσετε τις οικογένειες σας  και όσοι μπορείτε να γυρίσετε να καλλιεργήσετε τη γη, γιατί έρχονται χρόνοι δύσκολοι. Θα με θυμηθείτε.

Καλή σας μέρα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights