Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Αυγούστου 2019

38η επέτειος του Πολυτεχνείου – Χαράτσια

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17  ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30μμ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εργαζόμενοι  -ες  νέες και νέοι  μαθητές και μαθήτριες

Πριν 38 χρόνια ο λαός και η νεολαία με τον ξεσηκωμό του  Νοέμβρη χάλασαν τα σχέδια της δικτατορίας,  και σήμανε την αρχή του τέλους της. Τα συνθήματα του τότε ξεσηκωμού όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν αλλά είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει  με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του, ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και την νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.

Σήμερα είναι περισσότερο από φανερές οι συνέπειες της κρίσης στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.  Το μορφωτικό δικαίωμα συνθλίβεται κάτω από την υποχρηματοδότηση μέχρι εξαθλίωσης της εκπαίδευσης, με τις δαπάνες για την Παιδεία να μειώνονται ακόμα περισσότερο στον επόμενο προϋπολογισμό. Τα σχολεία, εκτός από την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών, δεν έχουν θέρμανση.

Στα λαϊκά νοικοκυριά, τα χαράτσια διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, η ανεργία θερίζει στις εργατογειτονιές, οι μειώσεις μισθών είναι διαρκείς, τα παιδιά φτάνουν να στερούνται μέχρι και το φαγητό.

Εργαζόμενοι  -ες  νέες και νέοι  μαθητές και μαθήτριες

Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ με κουμανταδόρο την Ε.Ε., και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν να νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:

Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Έξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λύκο- συμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα  συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Οι μεγάλες δυσκολίες που αρχίζει να αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια. Αγώνων που το ΠΑΜΕ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ έβαλαν την καθοριστική τους σφραγίδα.

Σε αυτό τον δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων και της λαϊκής πάλης ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματα τους και στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας τα αλλά λαϊκά στρώματα και την νεολαία να συνεχίσουμε.

Νοέμβρης 2011

κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης

σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό

ΟΧΙ  ΣΤΑ  ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ

Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες άνεργοι και   συνταξιούχοι

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ σας καλεί  την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 6 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, για να συζητήσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε από κοινού τα  μπροστά δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ (χαράτσια  «αλληλεγγύης», κεφαλικά και τώρα το χαράτσι ακινήτων κ.ά.),

Πρώτο βήμα οργάνωσης του αγώνα πρέπει να είναι η δημιουργία και ανάπτυξη παντού, σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά της Λευκάδας, σε κάθε χωριό  ενός μαζικού λαϊκού κινήματος από εργαζόμενους, επαγγελματίες άνεργους και συνταξιούχους ,  με στόχο να δημιουργηθεί ένα πέπλο προστασίας, αλληλεγγύης και αντίστασης σε όλη την Λευκάδα, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.

Ένα τέτοιο κίνημα μέσα από τη μαζικότητα του θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σωρεία των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα.

Αυτό το μαζικό κίνημα, πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Δεν θα επιτρέψουμε  τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση καταβολής του χαρατσιού.

Να μην πληρώσει κανείς και σε περίπτωση που συνεργείο πάει να κόψει το ρεύμα να βρει απέναντι ένα ενωμένο και αποφασισμένο κίνημα.

Δυναμώνουμε  την οργάνωση της λαϊκής πάλης για τη μη πληρωμή των χαρατσιών.

«Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώσουμε»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *