Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαΐου 2022

Το πείραμα του βατράχου

Aς υποθέσουμε ότι πιάνετε έναν βάτραχο και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα με  βραστό νερό,σχεδόν ταυτόχρονα ο βάτραχός σας είναι σίγουρο  θα πηδήξει έξω απ΄τό νερό. Τώρα,  αν τον ίδιο βάτραχο  τον τοποθετήσετε στην  ίδια κατσαρόλα, αυτή τη φορά σε κρύο νερό,  ο βάτραχος θα παραμείνει μέσα σ΄αυτή. Αν  δε  τη  βάλετε σε πολύ σιγανή φωτιά,  ο βάτραχος θα τ΄απολαμβάνει.
Όσο ζεσταίνεται σιγά- σιγά το νερό, ο βάτραχος το συνηθίζει και σταδιακά καταλήγει να βράσει χωρίς καμία αντίδραση. Κάτι παρόμοιο,αν έχετε καταλάβει,  επιχειρείται να γίνει αυτή τη στιγμή  από την Ευρώπη με πειραματόζωα την Ελλάδα ,την Ιρλανδία,την Πορτογαλία αλλά σύντομα κι άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Το κακό είναι ότι σε σχέση με την Ελλάδα δεν υπάρχει προηγούμενο. Μοναδικός στόχος να μην απολέσουν ούτε ένα ευρώ οι τράπεζες και τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Δεκάρα δεν δίνουν για τις ζωές μας,φτάνει να τους βγουν τα νούμερα. Έτσι,  καθημερινά  οι υπάλληλοι της τρόικα, που κυβερνούν την Ελλάδα, επιδίδονται ευφυέστατα σε αργό, σιγανό στέγνωμα  των επί μακρών εξουθενωμένων  “αθλίων ” αυτής της χώρας. Αύξηση εισιτηρίων, πολλαπλά διόδια, επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ στα νοσοκομεία, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ κτλ. Από την άλλη  πυροτεχνήματα τύπου “τιμωρίας ενόχων” και “όλοι θα πληρώσουν βάση δυνατοτήτων “. Αναρωτιέμαι  ως πότε “οι βάτραχοι ” θα μένουν στην κατσαρόλα να βράζουν με το ζουμί τους!!!
Γιώργος Γαβρίλης
14 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *