Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

“Απελευθερωμένα” φαρμακεία από αύριο

Ισχύει και τυπικά από αύριο το απελευθερωμένο ωράριο των φαρμακείων για τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και τα Σάββατα.
Οι φαρμακοποιοί που είναι αντίθετοι με το νέο ωράριο, απαντούν με κινητοποίηση των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής και Πειραιά και δεν θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους 5 ταμείων.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που έχει υπογράψει εδώ κι ένα μήνα ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου, θα λειτουργεί τα απογεύματα των ημερών αυτών όποιος επιθυμεί να διατηρήσει το φαρμακείο του ανοιχτό, αρκεί να το έχει δηλώσει εγκαίρως στον οικείο σύλλογο.
Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να καταρτίσουν ωράρια λειτουργίας που θα προβλέπουν το άνοιγμα του 30% των φαρμακείων την Δευτέρα, 30% την Τετάρτη και 30% τα Σάββατα.
Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας ακύρωση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

ΠΗΓΗ : kentrinews.gr

Η προσφυγή του ΠΦΣ

Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκε χθες, 24 Οκτωβρίου 2011, αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως κατά της Υπουργικής Απόφασης για το ωράριο των φαρμακείων.

 

Με την αίτηση ακύρωσης, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά

1. Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση ακυρώσεως.

2. Να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΥΓ3(β)/Γ.Π.οικ. 109282/07.10.2011 Απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Λειτουργία των φαρμακείων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 3918/2011 (ΦΕΚ Α’ 31)” (ΦΕΚ τ. Β’ αριθμ. 2251/10.10.2011), ως και κάθε άλλη συναφής πράξη ή παράλειψη της Διοικήσεως.

3. Να καταδικαστεί το αντίδικο Δημόσιο στη δικαστική μας δαπάνη.

 

Με την αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά

1. Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση αναστολής εκτελέσεως.

2. Να ανασταλεί η ισχύς της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΥΓ3(β)/Γ.Π.οικ. 109282/07.10.2011 Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Λειτουργία των φαρμακείων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 3918/2011 (ΦΕΚ Α’ 31)” (ΦΕΚ τ. Β’ αριθμ. 2251/10.10.2011), ως και κάθε άλλη συναφούς πράξεως της Διοικήσεως.

3. Να μας χορηγηθεί προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλόμενης αποφάσεως.

4. Να συμμετέχουμε κατά τη συζήτηση της παρούσας αιτήσεως ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του Δικαστηρίου σας, προκειμένου να αναπτύξουμε τους ισχυρισμούς μας για την παρούσα μείζονος σημασίας υπόθεση.

5. Να καταδικαστεί το αντίδικο Δημόσιο στη δικαστική μας δαπάνη.

ΠΗΓΗ : ΠΦΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights