Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιανουαρίου 2025

Μεγαλειώδης η χθεσινή πορεία στη Λευκάδα

Η Ελλάδα φωνάζει δυναμικά «ΟΧΙ»!!

«Δεν θα κοπεί το ρεύμα κανενός!»

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου προειδοποιεί τις Αρχές ότι δεν θα επιτρέψει να μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα!

Δυναμικό ήταν και παραμένει να είναι το παρόν στις συγκεντρώσεις που γίνονται από χθες σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελλάδα επιτέλους βρίσκεται στο πόδι!

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έγινε σήμερα και στη Λευκάδα. Σε μια μεγάλη και ειρηνική διαδήλωση ο κόσμος διαμαρτύρεται για τα όλο και ποιο σκληρά μέτρα που μας επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Οι πολίτες απαντούν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κοινωνικών φορέων. Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους αποφάσισαν σήμερα να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση. Στόχος είναι να εμποδιστεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Εντύπωση έκανε σε όλους η παρουσία των αστυνομικών στην διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και πυροσβέστες, λιμενικοί, λογιστές. Μαζί στον αγώνα και οι εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας, από το χώρο της παιδείας αλλά και απλοί πολίτες που δεν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο αλλά θέλουν και αυτοί να εκφράσουν μαζί με τους υπόλοιπους την αγανάκτησή τους.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Άγιο Μηνά, οι διαδηλωτές προχώρησαν στην κεντρική αγορά, στην συνέχεια πέρασαν από την πλατεία του Μαρκά και κατέληξαν στη ΔΕΗ όπου ο κος Σταματέλος παρέδωσε ψήφισμα στον προϊστάμενο κο Κώστα Κατωπόδη και του εξήγησε ότι: «Δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι δεν θα αφήσουμε κανένα συνεργείο να κόψει το ρεύμα στα νοικοκυριά. Όπως δήλωσαν και οι συνάδελφοι από την αστυνομία δεν θα συνοδέψουν κανένα συνεργείο για αυτό το λόγο. Εμείς θα είμαστε σε ετοιμότητα ώστε όποια λαϊκή οικογένεια απειληθεί από τη ΔΕΗ να ενημερώσει το σωματείο, ή το Εργατικό Κέντρο για να αποτρέψουμε τέτοιες βάρβαρες αποφάσεις.»

Ο κος Σταματέλος μίλησε για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να προχωρήσουν στην εφαρμογή αυτών των μέτρων. Εάν η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν! Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν να κόψει το ρεύμα των πολιτών.»

Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ κος Κατάποσης δήλωσε ότι: «εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε αλληλέγγυοι, φωνάζουμε, βλέπουμε ότι το πρόβλημα αγγίζει όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους! Πραγματικά είναι μεγάλο το πρόβλημα και εμείς δεν είμαστε μόνο υπάλληλοι αλλά μέρος της κοινωνίας. Βλέπουμε τι βιώνει ο ελληνικός λαός, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μας έφεραν σε αυτό το χάλι, η Ελλάδα πάει …. Δυστυχώς την έφεραν εκεί που την έφεραν.»

Ο βουλευτής Λευκάδας να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο!

Όπως όλα δείχνουν με την 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα παραλύσει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Ήδη χθες πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατέλαβαν το δημαρχείο Λευκάδας εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους στα μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία. Το Προεδρείο του Δ.Σ. του Σωματείου στην συνέχεια επέδωσε ψήφισμα στον βουλευτή Λευκάδας με το οποίο τον καλεί να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο!

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν θα υποχωρήσουν αμαχητί. Η ενωτική, καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων πέρα από παρατάξεις, κόμματα, μικρές ή μεγάλες διαφωνίες απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατακλύζει την χώρα και τις ζωές των εργαζομένων είναι ιστορική ευθύνη ΟΛΩΝ μας.»

Αύριο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, αναμένεται συγκέντρωση μπροστά από το διοικητήριο. Είναι σαφές πλέον ότι οι αντοχές του λαού εξαντλήθηκαν. Πολλά ήταν τα μέτρα που κλήθηκε να «καταπιεί». Χορτάσαμε! Θα κλείσω με μια ερώτηση από μια υπάλληλο από τον ιδιωτικό τομέα. «Αλήθεια έπρεπε να φτάσουμε στο γκρεμό για να βγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στον δρόμο, τόσο καιρό που φωνάζαμε που ήταν; Τώρα είναι αργά!»

Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι αργά, δεν θέλουμε να γίνουμε προτεκτοράτο της τρόικας. Ας το καταλάβουν όλοι αυτό.

Αύριο δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας θα υπάρξει συγκέντρωση έξω από το διοικητήριο.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται….

(Ας μου επιτραπεί μια φορά και ένα προσωπικό σχόλιο, πιστεύω ότι το δικαιούμαι, ένα μήνυμα προς τους «φίλους» Γερμανούς, μιας και πλησιάζει και η επέτειος του «ΟΧΙ»!)

«Der Mensch ist Mensch, weil er erinnert, weil er kaempft, ihr koennt uns mal!!»

Κατερίνα Μεσσήνη

Φωτορεπορτάζ του Μάριου Γαζή και της Κατερίνας Μεσσήνη >>  Συνέχεια στο mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights