Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το βουλευτή Λευκάδας

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το βουλευτή Λευκάδας

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

   Κύριε βουλευτά,

Πριν ενάμισι χρόνο, μετά λόγου γνώσεως, η κυβέρνησή σας και σεις, παράνομα και αντισυνταγματικά ψηφίσατε το μνημόνιο. Είπατε ότι η χώρα θα κάνει θυσίες, αλλά δεν θα χρεοκοπήσει.

Πριν μερικούς μήνες, ψηφίσατε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο και είπατε πάλι ότι έτσι γλυτώνει η χώρα τη χρεοκοπία.

Σήμερα ετοιμάζεστε να ψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο, πάλι για να σώσετε την χώρα, ενώ η χρεοκοπία είναι δεδομένη.

   Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα δεν σώνετε, αν οι Έλληνες καταστραφούν.     

Στα κολέγια βέβαια που σπούδασε ο πρωθυπουργός σας, όταν αναφέρονται στη διάσωση μιας χώρας, εννοούν τη διάσωση των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Κύριε βουλευτά,

Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια η κυβέρνηση σας, η τρόικα, το πολιτικό σύστημα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, επέβαλλαν την τριτοκοσμική μετάλλαξη της χώρας.

   Η Ελλάδα με το μνημόνιο μετατράπηκε σε χωματερή ανεργίας, πτώχευσης και κοινωνικών αδιεξόδων. Σε λίγους μήνες ζήσαμε μια τεράστια οπισθοδρόμηση δεκαετιών. Η καταστροφή που συντελέσθηκε και συντελείται, είναι πρωτοφανής. Μόνο σε περίοδο πολέμου και στρατιωτικής κατοχής, είχαμε τέτοιας έκτασης λεηλασία και κοινωνική βαρβαρότητα.

Έχετε κάνει ένα απέραντο fast track «έξυπνων επενδύσεων», τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι τσαλαπατήσατε την αξιοπρέπεια και το Σύνταγμα της χώρας, υποθηκεύοντάς την στους δανειστές της, σ’ αυτές που μας θέλουν αντικείμενα μίας χρήσης, σε μια παγκοσμιοποιημένη και τηλεκατευθυνόμενη “δημοκρατία”.

   Δίνετε «τη γη και το αίμα» της χώρας, συνειδητά, γι’ αυτό είστε υπόλογοι από κάθε άποψη: πολιτικά, ηθικά, εθνικά και νομικά.

Το ωραίο είναι ότι ‘κουνάτε’ κι από πάνω το δάχτυλο, σ’ όλους όσους θέλουν να σηκώσουν το ανάστημά τους, όχι γιατί είναι γενναίοι, απλοί άνθρωπο είναι, αλλά γιατί αυτό επιβάλει η αξιοπρέπειά τους και το πραγματικό πατριωτικό τους καθήκον.

Δυστυχώς όμως για σας και «τους υπαλλήλους της τρόικας» που κυβερνάνε τον τόπο, ο λαός εισβάλει στο προσκήνιο και κάνει τα πρώτα βήματα ενός μεγάλου κοινωνικού, δημοκρατικού και εθνικού ξεσηκωμού, γιατί θέλει να ζει σε μια λεύτερη χώρα.

Κύριε βουλευτά,

Έχετε ακούσει μήπως για την παραχώρηση, από το Δήμαρχο του κόμματός σας, της ύδρευσης – αποχέτευσης για τα επόμενα είκοσι χρόνια, σε ιδιώτες;

Προφανώς το γνωρίζετε, αφού ψηφίσατε στη Βουλή την ιδιωτικοποίηση (και) της ΕΥΔΑΠ.

Έχετε ακούσει, για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις όλων των σημαντικών φορέων  του νησιού;

Υποθέτω ναι.

Στην πραγματικότητα, δεν θέλετε να ακούτε ούτε να βλέπετε τη φωνή της λαϊκής αγανάκτησης.

Επιλογή σας.

   Άλλωστε ενώ ψηφίζετε όλα αυτά, που σβήνουν την ελπίδα, λεηλατούν τη ζωή και γκρεμίζουν το μέλλον της νέας γενιάς, σας βλέπουμε να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις, να πίνετε τον καφεδάκι σας στα μαγαζιά της Λευκάδας, να κάνετε δηλώσεις και να στέλνετε δελτία τύπου, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν κι όλα να κυλούν σε νιρβάνα.

Αύριο, θα βρεθείτε μπροστά στην κάλπη, για να ξαναψηφίσετε και αποφασισμένος να «ξανασώσετε» την Ελλάδα.

   Φυσικά καταλαβαίνω ότι πρέπει να βγάλετε μέχρι τέλους όλη «τη βρώμικη δουλειά», γι’ αυτό είμαι βέβαιος για την επιλογή σας.

Μόνο που πρέπει να ξέρετε ότι εμείς δεν θέλουμε να μας σώσετε πάλι. Αφήστε μας να σωθούμε μόνοι μας.

Κύριε βουλευτά,

Στην προηγούμενη ανοιχτή επιστολή μου, σας είχα γράψει ως επίλογο:

«Με τις πράξεις σας μπορεί, προσωρινά, να μας κλέψατε το χαμόγελο. Αναμφίβολα, το παραδέχομαι, αυτό αποτελεί νίκη σας.

Πρέπει όμως να ξέρετε ότι ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΠΝΙΟΥΣ.

Αυτό ακριβώς είναι που ΤΡΟΜΑΖΕΙ, εσάς και την κυρίαρχη τάξη.»

Να μου επιτρέψετε να τον συμπληρώσω:

   Τα όνειρα όχι μόνο μας κρατάνε ξύπνιους, αλλά ήρθε και η ώρα να πάρουν «εκδίκηση»!

   Γιατί διαλέγουμε ζωή και όχι επιβίωση.

   Γιατί εσείς, μπορεί να τα ξεπουλήσατε όλα στις αγορές, ακόμα και την ψυχή σας στο διάβολο, τη δική μας ψυχή – σας διαβεβαιώνω – δεν μπορείτε να την ξεπουλήσετε.

 

 

Λευκάδα, 19/10/2011

Κων/νος Δρακονταειδής

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights