Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

Διέκοψαν το Δ.Σ. στη Λευκάδα. Αντιδρούν οι κάτοικοι με την συμφωνία του Δήμου – ΕΥΔΑΠ. – Για υποκινούμενους μιλά ο δήμαρχος Λευκάδας

Το απόγευμα της Δευτέρας στον Άγιο Μηνά στην πόλη της Λευκάδας πραγματοποιήθηκε διαδηλωση κατά της συμφωνίας του Δήμου Λευκάδας και της ΕΥΔΑΠ για την παραχώρηση της ύδρευσης/αποχέτευσης του δήμου στην εν λόγω εταιρεία. Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο πρώην δημαρχείο όπου εκείνη την ώρα συνδρίαζε το δημοτικόι συμβούλιο. Οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στην αίθουσα και φώναζαν συνθήματα κατά των συμβούλων που είναι υπέρ στην παραχώρηση του νερού στην ΕΥΔΑΠ ενώ μίλησαν στο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμαρχο κ. Κώστα Αραβανή, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λευκάδας Βόνιτσας κ. Νίκος Σταματέλος και ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Ελλομένου.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε την συνδρίαση ενώ οι διαδηλωτές έφυγαν από την αίθουσα ήρεμα μετά από λίγη ώρα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις διαμαρτυρίες αλλά και αποκλειστική δήλωση του Γεράσιμου ΑΡαβανή, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας και δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας.

ΠΗΓΗ : mylefkada.gr

Δήλωση του Δημάρχου Κ.Αραβανή για τα χθεσινά γεγονότα

Εντυπωσιακή και για τα δεδομένα της Λευκάδας πρωτόγνωρη «εμπειρία» όσα συνέβησαν χθες το βραδύ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διακόπηκε η συνεδρίαση όταν διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της πλειοψηφίας να αναλάβει η ΕΥΔΑΠ την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Λευκάδας και κάλεσαν τον Δήμαρχο να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ. Οι Δημότες που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν πρώτα στον Άγιο Μηνά και μετά προχώρησαν όλοι μαζί στο παλιό Δημαρχείο. Ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης διαφόρων θεμάτων, η συνεδρίαση διεκόπη από διαδηλωτές οι οποίοι κρατούσαν ένα μεγάλο πανό και φώναζαν τα συνθήματα τους. Να ενημερώσουμε ότι οι τρεις μειοψηφούσες Δημοτικές παρατάξεις αποχώρησαν από την αίθουσα πριν την έναρξη της συνεδρίασης και παραβρέθηκαν στην διαδήλωση με τους επικεφαλής τους, Ξενοφώντα Βεργίνη, Κώστα Δρακονταειδή και Γεράσιμο Αραβανή, πλην του Δημοτικού Συμβούλου κου Γαβρίλη.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής είπε σχετικά με την ημέρα και ώρα που ορίστηκε να γίνει συνεδρίαση και το γεγονός ότι την ιδία ώρα είχε ανακοινωθεί να γίνει η διαμαρτυρία στον Άγιο Μηνά: «Εάν είχα ειδοποιηθεί, δηλώνω ξεκάθαρα στους συμπολίτες μου και στους συμβούλους, δεν θα βάζαμε συμβούλιο σήμερα. Δεν ενημερώθηκα ποτέ. Όφειλαν να με είχαν ενημερώσει.» Γύρω στις 22:00 έληξε η διαμαρτυρία. Εμείς μιλήσαμε μετά την διαδήλωση με τον Δήμαρχο Λευκάδας ο οποίος μας δήλωσε τα εξής σχετικά με τα γεγονότα:

« Η χθεσινή διακοπή του Δ.Σ και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους παρευρισκόμενους μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιοι τελικά έχουν την ευθύνη να αποφασίζουν για τον τόπο.

Όσοι προσήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν οι Δημότες που επιθυμούσαν να εκφράσουν την άποψή τους, τη θέση τους και τον προβληματισμό τους. Ήρθαν υποκινούμενοι από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους και συμβούλους και με φρασεολογία που δεν αρμόζει σε συντοπίτες μας που καθημερινά συνδιαλεγόμαστε μαζί τους. Προσπάθησαν να τα κάνουν μπάχαλο. Άλλωστε πολύ πιο πριν και όταν κάποιοι καλούσαν με επιμονή στη συγκέντρωση χρησιμοποιούσαν παρόμοιες εκφράσεις.

Πριν ένα χρόνο σχεδόν ο Λευκαδίτικος λαός αποφάσισε δημοκρατικά ποιος θα διοικήσει τον Δήμο.

Είναι απαράδεκτο οργανωμένες ομάδες να χρησιμοποιούν μεθοδεύσεις για να επιβάλλουν την άποψή τους με τρόπο που είναι πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της Λευκάδας.

Θεωρώ τουλάχιστον ατυχές μέλη Δημοτικού Συμβουλίου να υποθάλπουν και να πρωταγωνιστούν σε τέτοιες ενέργειες. Το δικαίωμα της διαφωνίας είναι κατοχυρωμένο στη δημοκρατία, η λειτουργία όμως των θεσμών είναι προϋπόθεση για τη δημοκρατία.

Η προστασία των Δημοκρατικών θεσμών είναι ζωτική ανάγκη για τον τόπο μας ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε.»

Κ.Μ. στο mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. @Μασκοφόρος της αλήθειας

   Συντοπίτη, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα. Χρειάζεται επαγρύπνιση και παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην Λευκάδα γιατί εκεί δεν πρέπει να χαθεί το παιχνίδι.
   Το Μεγανήσι -υποχρεωτικά- θα μπει στην ΕΥΔΑΠ, μιας και συνδέεται στον Λούρο.Επίσης υποπτευόμαστε ότι μεθοδεύουν την συνένωση του δήμου με την Λευκάδα, κάτι
   τέτοιο αφήνει να υπονοηθεί στην συνέντευξη του ο δήμαρχος! Τιμή για μας που σχολιάζεις εδώ, όντας ο αγνότερος αγωνιστής του Μεγανησίου! Σιδερένιος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *