Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Ο Θοδωρής Σολδάτος για την ΕΥΔΑΠ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., Πρώην Βουλευτής

23-09-2011

ΔΗΛΩΣΗ

Η επικείμενη σύμβαση Δήμου Λευκάδος – ΕΥΔΑΠ, αποδεικνύει περίτρανα

1. την αντίληψη που διακατέχει το δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία, σε ζητήματα άσκησης κοινωνικής πολιτικής και διαχείρισης κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό.

2. το ποσοστό επάρκειας της δημοτικής αρχής, αναφορικά με τις δυνατότητές της να διαχειριστεί υπηρεσίες, όπως αυτές της ύδρευσης και της αποχέτευσης, προς όφελος των πολιτών της Λευκάδας.

Η δημοτική αρχή προσφέρει τη συμφωνία-φιλέτο στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς να διασφαλίζει τα συμφέροντα των Λευκαδιτών. Προχωρεί σε σύμβαση με όρους δυσβάστακτους για τους καταναλωτές.

Και μόνο η υψηλή κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ από τη διαχείριση αντίστοιχων υπηρεσιών στην πρωτεύουσα, θα έπρεπε να οδηγήσει τη δημοτική αρχή στο αυτονόητο:

Να προχωρήσει στην ίδρυση δημοτικού οργανισμού ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως κάνουν πάρα πολλοί δήμοι στη χώρα, και να επωφεληθούν οι πολίτες της Λευκάδας τόσο από την οικονομία που είναι δυνατόν να συντελεστεί, όσο και από την ανταποδοτικότητα των τελών.

Το εγχείρημα πρέπει να σταματήσει εδώ. Η δημοτική αρχή πρέπει μα καταλάβει ότι δεν ψηφίστηκε για να παίζει διακοσμητικούς ρόλους και να μεταφέρει δικές της ευθύνες και υποχρεώσεις σε άλλους φορείς, επιβαρύνοντας τον πολίτη με χαράτσια και άδικες οικονομικές επιβαρύνσεις.

ΠΗΓΗ : mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights