Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2023

Η καμπάνα της εφεδρείας χτυπάει για όλους

Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για επέκταση του μέτρου

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Μουτούση

Ανοίγει ο δρόμος της εργασιακής εφεδρείας για όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μετά την ανακοίνωση για άμεση απομάκρυνση 30.000 πλεοναζόντων υπαλλήλων – όπως αποφάσισε προχθές η κυβέρνηση – κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν πως ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για επέκταση του καθεστώτος της εφεδρείας στο σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Το νέο πακέτο εργαζομένων, που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2012 προκειμένου – όπως προκύπτει και από τις επιταγές των ευρωπαίων αξιωματούχων – να αποχωρήσουν είτε με άμεση απόλυση είτε με το καθεστώς της εφεδρείας περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτός θα καλυφθεί από υπαλλήλους όλων των φορέων καθώς με τη νέα ρύθμιση θα προβλέπεται η εφεδρεία και για το προσωπικό των υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των δήμων και περιφερειών καθώς και των επιχειρήσεων και οργανισμών που εποπτεύονται από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Το στίγμα της διεύρυνσης της δεξαμενής του προσωπικού που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία…

Συνέχεια στο tanea.gr.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights