Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Νέο Επιχορηγούμενο Πρόγραμμα: Εναλλακτικός Τουρισμός

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το επιδοτούμενο πρόγραμμα “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” το οποίο επιχορηγεί με 40% τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού ή ειδικού τουρισμού. Οι αιτήσεις γίνονται από τις 15/9/2011 έως τις 15/11/2011.

Τα επενδυτικά σχέδια μπορούν να κυμαίνονται από 10.000 έως και 400.000 ΕΥΡΩ (καθαρή αξία), ενώ δεν μπορεί το ύψος ενός επενδυτικού σχεδίου να υπερβαίνει τον πρόσφατο κύκλο εργασιών της επιχείρησης.

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμα τη δραστηριότητά τους σε έναν από τους ακόλουθους τομείς:

Πλωτές μεταφορές (σκάφη εκδρομών, θαλάσσιες κρουαζιέρες, τουριστικά σκάφη)
Καταλύματα (ξενοδοχεία, καταλύματα, κάμπινγκ)
Εστίαση (εστιατόρια, ταβέρνες)
Δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης (αθλητικού εξοπλισμού, θαλάσσια σπορ)
Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων, οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
Εκπαίδευση (θαλάσσια σπορ, σχολές ιππασίας, εκμάθηση θαλάσσιων σπορ)
Λοιπές δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (water park, πάρκα αναψυχής)

Το πρόγραμμα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» επιδοτεί την αγορά (νέου) εξοπλισμού, την διαμόρφωση κτηριακών εγκαταστάσεων, καθώς και δαπάνες προβολής και προώθησης της επιχείρησης, εφόσον αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων μορφών ειδικού / εναλλακτικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα οι Μορφές Τουρισμού που ενισχύονται είναι οι ακόλουθες:

Αθλητικός τουρισμός αναψυχής (καταδύσεις αναψυχής, θαλάσσια αθλήματα, κανόε καγιάκ, rafting, χιονοδρομικό σκι, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, διάβαση φαραγγιών/δασών, ιππασία, μίνι γκολφ κά).

Θαλάσσιος τουρισμός (κρουαζιέρες με κρουαζιερόπλοια ή άλλα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, ιστιοπλοΐα, yachting/motor boat/sailing boat).

Τουρισμός υπαίθρου (Φυσιολατρικός, παρατήρησης χλωρίδας και πανίδας, περιπατητικός και περιηγητικός τουρισμός).

Γαστρονομικός τουρισμός (Γαστρονομικές και οινοτουριστικές διαδρομές. Επισκέψεις σε μονάδες και εργαστήρια παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων – παραδοσιακά ελαιοτριβεία, αγροκτήματα, αμπελουργικές ζώνες, οινοποιεία, εργαστήρια κλπ. Γευσιγνωσία. Ειδικές εκθέσεις μόνιμου χαρακτήρα. Εφαρμογές εικονικής περιήγησης.)

Τουρισμός υγείας και ευεξίας (Επισκέπτες που συνδυάζουν τις διακοπές τους με υπηρεσίες πρόληψης, διατήρησης ή βελτίωσης της υγείας τους μέσω προγραμμάτων ολικής αναζωογόνησης και χαλάρωσης σε σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η μορφή αυτή αφορά και σε ΑμΕΑ (άτομα με κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης ή ακοής, τρίτης ηλικίας κλπ)

Οι προτάσεις που θα εγκριθούν είναι αυτές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, έως την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού (20.000.000 €). Εφόσον εγκριθεί μια επιχείρηση, έχει στη διάθεσή της έως και 18 μήνες για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.

Να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης, ενώ δεν απαιτείται να αποδειχθεί η ύπαρξη ιδίας συμμετοχής (ιδία κεφάλαια), όπως συνέβαινε σε παλαιότερα προγράμματα. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα για «από κοινού» υποβολή επενδυτικής πρόταση, από 2 ή περισσότερες επιχειρήσεις, με τη μορφή Συνεργασίας.

Το αναπτυξιακό κέντρο παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη συνεχώς, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, τη σύνταξη και την υποβολή της αίτησης καθώς και στη σύνταξη ενός άριστου business plan που θα δώσει τη μέγιστη μοριοδότηση. Επίσης παρέχεται η κατάλληλη καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης έως και την εκταμίευση της επιχορήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.akk.gr

21-9-2011

ΠΗΓΗ: http://news.disabled.gr/?p=42094

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θετικά τα μηνύματα από την εκθέση τουρισμού στο Μιλάνο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 20 Φεβρουαρίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *