Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

Απολύσεις, μείωση συντάξεων ΟΓΑ,ΝΑΤ,ΟΤΕ,ακύρωση προσλήψεων …

Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων

Ακόμα μια μαρτυρική Κυριακή για τον ελληνικό λαό. Μέτρα σοκ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα απολύσεις, μείωση συντάξεων και ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο. Σε εξέλιξη η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

Την ώρα που οι αντιδράσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ δεν έχει κοπάσει η κυβέρνηση συζητά σε έκτακτη σύσκεψη τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων.

Μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναμένεται να ανακοινωθούν περικοπές χωρίς προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί, την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και τη θέσπιση νέου μισθολογίου, που θα προβλέπει ακόμα πιο χαμηλές αποδοχές.

Για να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για:

*Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015. Ζητείται λύση συμβάσεων και κατάργηση θέσεων από τη Δευτέρα.

*Παράλληλα θα ενταθεί η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με ένταξη 50.000 υπαλλήλων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ). Εντός της εβδομάδας θα λάβουν ειδοποίηση. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα κλείσουν άλλοι 65 οργανισμοί.

*Νέο μισθολόγιο με περικοπές στο δημόσιο. Θα τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου και δεν θα εξαιρείται κανένας υπάλληλος.

*Μείωση συντάξεων σε ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΤΕ

Στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα εξής μέτρα:

*Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011.

*Νέα αύξηση έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.

*Νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.

*Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα.

*Περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Δραματική κυβερνητική σύσκεψη

Ξεκίνησε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου , μετά την αναβολή του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, συμμετέχουν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος.

Πριν από την έναρξη της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών συζήτησαν διεξοδικά τα όσα διημείφθησαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin καθώς και τα αιτήματα που θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι.

ΠΗΓΗ : news247.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *