Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Ιουλίου 2022

Αύξηση 33% στις κατασχέσεις ακινήτων από τράπεζες στις ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη αύξηση από το 2007

Αύξηση 33% σημείωσαν τον Αύγουστο οι προειδοποιήσεις εκκρεμότητας αποπληρωμής στεγαστικού δανείου από αμερικανικές τράπεζες προς ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από το 2007.
Η εταιρεία RealityTrac, που παρακολουθεί τις προσπάθειες δανειοδοτικών οργανισμών για κατασχέσεις ακίνητων, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων, δήλωσε ότι οι νέες εντολές για κατασχέσεις βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών και ότι έχει σημειωθεί άνοδος 7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Πρόσφατη έκθεση της RealityTrac δείχνει ότι τον Αύγουστο ένα στα 570 σπίτια είχε λάβει εντολή κατάσχεσης, με την πολιτεία της Νεβάδα να έχει το υψηλότερο ποσοστό κατασχέσεων.

Οι εμπειρογνώμονες που συνέταξαν την έκθεση υποστηρίζουν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στο ότι οι τράπεζες άρχισαν να εξετάζουν ξανά υποθέσεις αποπληρωμής δανείων, δραστηριότητα που είχαν σταματήσει πέρυσι, μετά από πληροφορίες ότι ορισμένοι δανειοδοτικοί οργανισμοί έδιναν αυτομάτως δάνεια, χωρίς να εξετάζουν λεπτομερώς τις δυνατότητες των αιτούντων να φέρουν σε πέρας την υποχρέωση αποπληρωμής τους.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή : in.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *