Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

upd: Το τέλος ακίνητης περιουσίας δεν θα το πληρώσουν οι ενοικιαστές

update 12/9/2011: Επιτέλους διευκρινίστηκε: Δεν θα πληρώσουν οι ενοικιαστές

………………………………………………………………………………………………….

Ποιοι φόβοι εκφράζονταν

Το τέλος ακίνητης περιουσίας για «να πάρουμε ακόμα μία ανάσα», που ανακοινώθηκε χθες από τον Ευάγγ. Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη, θα εισπραχθεί ως γνωστόν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μια που ως επίσης γνωστόν δεν λειτουργεί κανένας άλλος κρατικός μηχανισμός είσπραξης φόρων. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη ο νέος φόρος να χρεωθεί στους ενοικιαστές, οι οποίοι πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος. … Συνέχεια: ΤΑ ΝΕΑ

Μπάχαλο με τους ενοικιαστές

“Δεν ξέρω, δεν απαντώ” ήταν η στάση του Φίλιππου Σαχινίδη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην πρωινή εκπομπή του mega για το “ποιος και πως” θα πληρώσει τελικά το νέο χαράτσι, καλώντας όλους να κάνουν υπομονή μέχρι την κατάρτιση του προϋπολογισμού!

Το θέμα είναι πως μέχρι να “κάτσουν” οι αποφάσεις της κυβέρνησης και μέχρι να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες θα περάσει καιρό. Με λίγα λόγια όλα δείχνουν (καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι δίμηνοι) οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό σε μία δόση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα περισσότερων δόσεων.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ πάντως λένε ξεκάθαρα ότι θα “μπλοκάρουν” το χαράτσι και δεν θα αφήσουν τη ΔΕΗ να γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο Κ. Κουτσοδήμας, αντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ, ανέφερε μάλιστα ένα παράδειγμα και λέγοντας πως “170.000 πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό, πως θα πληρώσουν το χαράτσι” έθεσε ένα ακόμα θέμα.

Το νέο μέτρο θα πλήξει, για δύο χρόνια, περίπου 5.000.000 ακίνητα ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει -για την ώρα- τι θα γίνει στην περίπτωση των ενοικιαστών (αν και λογικά αυτοί θα επιβαρυνθούν). Αυτό όμως θα είναι άδικο για εκατομμύρια ενοικιαστές είτε σπιτιών είτε επαγγελματικής στέγης,  που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για ένα σπίτι ή ένα κατάστημα που δεν είναι δικό τους!

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι το τέλος θα επιβληθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου η επεξεργασία της οφειλής να γίνει με βάση τα στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά, τιμή ζώνης) που έχει στην διάθεση της η ΔΕΗ αντί της εφορίας. …  Συνέχεια στο newsit.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *