Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Π.Ι.Ν.: 1. Σύσκεψη για τις σχολικές μεταφορές – 2. Απάντηση στον Μ. Φόρτε

Κέρκυρα 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις σχολικές μεταφορές.

   Ο Περιφερειάρχης  Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, προήδρευσε το πρωί του Σαββάτου, σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με θέμα τις σχολικές μεταφορές. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους μεταφορείς των σχολικών μεταφορών για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις νέες εγκυκλίους που εξέδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.

   Ο κύριος Σπύρου απευθυνόμενος προς τους μεταφορείς τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που τους απεύθυνε, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Είμαι σίγουρος ότι με την εμπιστοσύνη που υπάρχει απ’ όλους μας και με καλή διάθεση  θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή. Αυτό που ζητώ από εσάς είναι τα δρομολόγια να εκτελούνται με ακρίβεια ώστε να μην υπάρχουν κενά, όταν εκτελούνται να καταγράφονται σύμφωνα με τις επιταγές των εγκυκλίων και κυρίως, επειδή μεταφέρετε παιδιά, οι μεταφορές να γίνονται με τη μεγαλύτερη το δυνατόν ασφάλεια».

Η Απόφαση του Περιφερειάρχη

   Ο Περιφερειάρχης εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους 2010 – 2011 για την μεταφορά των μαθητών της Α!βάθμιας και Β!θμιας εκπαίδευσης από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις αλλά με κόστος μικρότερο εκείνων που έληξαν και ποσοστό κατά 5% για τις Π.Ε Ζακύνθου και Λευκάδας και 10% για τις Π.Ε Κέρκυρας και Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Θα πρέπει να τονισθεί ότι με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών από τους Δήμους και την ανάδειξη των νέων αναδόχων, οι παραπάνω συμβάσεις εφ’ όσον δεν έχει συμπληρωθεί ο χρόνος παράτασης, λύονται αυτοδικαίως και αζημίως.

Νέα συνάντηση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

   Τέλος συμφωνήθηκε μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη να υπάρξει και νέα συνάντηση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου για να συνεκτιμηθεί η εξέλιξη της διαδικασίας των μαθητικών δρομολογίων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διορθωτικών παρεμβάσεων όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα.

 

Ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος

…………………………………………………………………………………….

Κέρκυρα 10 Σεπτεμβρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σπυρίδων Σπύρου: «Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όλα κινούνται στο φως»

Ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου απάντησε στην επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Μάκη Φόρτε σχετικά με τα όσα υποστήριξε για την πορεία αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Ακολουθεί η επιστολή. [Σημείωση Meganisi News: Η επιστολή του Μάκη Φόρτε: Προς Περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ]

«Αγαπητέ κ.Φόρτε,

Χαίρομαι καταρχάς γιατί το έναυσμα της επιστολής σας στηρίζεται σε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας γεγονός που αποδεικνύει, ότι όλα κινούνται στο φως αλλά και με διάθεση ευρείας ενημέρωσης των πολιτών.

Ευχαριστώ που αναγνωρίζετε τις καλές μου προθέσεις για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ – και να είστε βέβαιος, ότι δεν σταματάω σε αυτές, αλλά με πολύ εργασία και με πολύ ενδιαφέρον για όλα τα νησιά μας προωθούμε ότι ήταν ξεχασμένο και ότι ήταν σταματημένο για μεγάλο διάστημα.

Διαφωνώ ριζικά ότι παίρνονται αποφάσεις ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου και ότι αγνοούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας. Γιατί για όσες αποφάσεις πρέπει να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενημερώνονται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υποχρεωτικά έρχονται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχετικά με τα έργα άλλων φορέων δε μεσολαβεί το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν και θέματα που οφείλουν να διεκπεραιωθούν  γρηγορότερα και ενίοτε άμεσα, που η νησιωτικότητα της Περιφέρειας μας, δυσκολεύει την έγκαιρη ενημέρωση.

Πρόθεση μου είναι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στη Λευκάδα το μήνα Οκτώβριο να γίνει συζήτηση για το ΕΣΠΑ, η οποία θα είναι η τρίτη κατά σειρά, τότε θα έχουμε όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν αφού θα έχουμε λάβει όπως ελπίζω τους πίνακες ώριμων έργων και έργων σημαίας, που έχουμε ζητήσει να υποβάλλουν όλοι οι φορείς στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Σεπτεμβρίου.

Επομένως θα έχουμε πλήρη εικόνα, ώστε η όποια αναθεώρηση να γίνει στην βάση της πραγματικής κατάστασης  του προγράμματος.

Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο στις 17-18/09/2011 στην Κεφαλονιά θα είναι πολύ χρήσιμο να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις αλλά και όλων των Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της Περιφέρειας μας. Θέλω να σας ενημερώσω παράλληλα ότι έχει επιλεγεί και έχει εγκατασταθεί από 8/9/2011, η εταιρεία που θα εκπονήσει το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΠΙΝ. Μάλιστα έχω συζητήσει ακόμα να παρευρίσκεται εκπρόσωπος της εταιρείας για να έχει και ο ίδιος ενημέρωση για το θέμα ενόψει της μελέτης που θα ακολουθήσει.

Αυτές σας οι απόψεις θα μου είναι πολύ χρήσιμες για τη συνάντηση που θα έχω την επόμενη του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ.Johanne Hahn στις 19/09/2011.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το έργο μας είναι βαρύ, γι’ αυτό και την κάθε σας πρόταση, που δεν αμφισβητώ ούτε εγώ τις καλές σας προθέσεις, δεν την εκλαμβάνουμε ως κριτική αλλά ως ανησυχία για να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων».

 

Ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Mε πρόσχημα τις χαμηλές επιδόσεις, επιχειρούν για 4η φορά ν’ αλλάξουν τους διευθυντές των εφοριών της χώρας

Την «καρατόμηση» των προϊσταμένων των Εφοριών που έχουν χαμηλές επιδόσεις αναμένεται να ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *