Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αποτελέσματα εκλογών ΠΕΔ Ιονίων Νήσων – Αιχμηρή δήλωση Β. Οικονόμου

Κέρκυρα: 8/9/2011

Προς : ΜΜΕ

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της και Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι 7 Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και οι 68 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τα Δημοτικά Συμβούλια της ΠΙΝ.

Στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ιονίων Νήσων, για τη Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ και για το Εποπτικό Συμβούλιο συμμετείχαν 3 ψηφοδέλτια και ένας μεμονωμένος υποψήφιος και τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

Δύναμη Ιονίου 40 ψήφους και εκλέγει 4 μέλη στο Δ.Σ., Ιόνια Αυτοδιοίκηση 23 ψήφους και εκλέγει 3 μέλη στο Δ.Σ., Λαϊκή Συσπείρωση 7 ψήφους και εκλέγει 1 μέλος στο Δ.Σ. και ο μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος Δρακονταειδής Κων/νος 2 ψήφους και δεν εκλέγεται.

Αναλυτικά:

Για το Δ.Σ. της ΠΕΔ: Εγγεγραμμένοι 75, ψήφισαν 73, έγκυρα 72.

Δύναμη Ιονίου

Ματιάτος Σπυρίδων του Διονυσίου 37 ψήφους και εκλέγεται

Βεργίνης Ξενοφών του Νικολάου 35 ψήφους και εκλέγεται

Μωραΐτης Σπυρίδων του Ιωάννη 33 ψήφους και εκλέγεται

Πανταζής Γεώργιος του Σταύρου 30 ψήφους και εκλέγεται

Κομιώτης Διονύσιος του Αντωνίου 19 ψήφους, 1ος επιλαχών

Μετά από κλήρωση λόγω ισοψηφίας κατατάσσονται ως εξής οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού που έλαβαν από 17 ψήφους: Αργυρός Σπυρίδων του Νικολάου 2ος επιλαχών, Φωτεινός Γεράσιμος του Σπυρίδωνος 3ος επιλαχών και Ρίγγας Ιωάννης – Ανδρέας του Σπυρίδωνος 4ος επιλαχών.

Ιόνια Αυτοδιοίκηση

Κοτσιλίνης Μάρκος  του Γεράσιμου 23 ψήφους και εκλέγεται

Αυλωνίτης Αλέξανδρος του Νικολάου 22 ψήφους και εκλέγεται

Αρμένης Γεώργιος του Ηλία 21 ψήφους και εκλέγεται

Κουταλά Αικατερίνη του Ιωάννη 13 ψήφους, 1η επιλαχούσα.

Μετά από κλήρωση λόγω ισοψηφίας κατατάσσονται ως εξής οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού που έλαβαν από 9 ψήφους: Σκιαδά – Πετούση Ζωίτσα του Νικολάου 2η επιλαχούσα και Ρόκκος Στυλιανός του Δημητρίου 3ος επιλαχών.

Λαϊκή Συσπείρωση

Αρμενιάκος Βασίλειος του Χριστόφορου 7 ψήφους και εκλέγεται

Μάστορας ΘεοχάρηςΜαρίνος του Βασιλείου 3 ψήφους, 1ος επιλαχών

Πιέρρης Ιωάννης του Χριστοδούλου 2 ψήφους, 2ος επιλαχών

Μετά από κλήρωση λόγω ισοψηφίας κατατάσσονται ως εξής οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού που έλαβαν από 1 ψήφο: Γκισγκίνης Νικόλαος του Γεωργίου 3ος επιλαχών, Κωνσταντίνος Γεώργιος του Ευαγγέλου 4ος επιλαχών, Πελάης Σταμάτιος του Σπυρίδωνα 5ος επιλαχών και Χαραλάμπους Χαράλαμπος του Μιχαήλ 6ος επιλαχών.

Μεμονωμένος Ανεξάρτητος Υποψήφιος – Δρακονταειδής Κων/νος του Χρήστου 2 ψήφους και δεν εκλέγεται.

Για τη Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ

Δύναμη Ιονίου

Καρύδης Ερωτόκριτος του Θρασύβουλου 35 ψήφους και εκλέγεται

Μιχαλάτος Θεόφιλος του Γερασίμου 32 ψήφους και εκλέγεται

 

Ιόνια Αυτοδιοίκηση

Βάρελης Σπυρίδων του Ζήσιμου 20 ψήφους και εκλέγεται

Λαϊκή Συσπείρωση

Κωνσταντίνου Γεώργιος του Ευαγγέλου 6 ψήφους.

Μάστορας Θεοχάρης – Μαρίνος του Βασιλείου 1 ψήφο.

Οι Αρμενιάκος Βασίλειος του Χριστοφόρου και Πιέρρης Ιωάννης του Χριστόδουλου δεν έλαβαν καμία ψήφο.

Ο συνδυασμός δεν εκλέγει αντιπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

 

Για το Εποπτικό Συμβούλιο  

Έγκυρα ψηφοδέλτια 64 επί 73 ψηφισάντων.

Έλαβαν: Ανυφαντής Γεράσιμος – Σπυρίδων του Στέφανου 32 ψήφους

Κροκίδης Σπυρίδων του Γεωργίου 30 ψήφους

Ρεκατσίνας Σπυρίδων του Ιωάννη 26 ψήφους

Εκλέγονται και οι τρεις υποψήφιοι.

Την ψηφοφορία συντόνισε και διεξήγαγε το Προεδρείο αποτελούμενο από τους: Γιώργο Μάμαλο (Κέρκυρα), Καββαδά Αθανάσιο (Λευκάδα) και Ξένο Αντρέα (Ζάκυνθο).

Το νέο Όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπενθυμίζεται ότι θα είναι 15μελές, καθώς εκτός από τους 8 εκλεγέντες, συμμετέχουν αυτοδικαίως και οι 7 Δήμαρχοι των Δήμων της ΠΙΝ.

Δηλώσεις Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής έκανε λόγο για ένα νέο Όργανο με ισχυρή πολιτική δύναμη, ένα συνδικαλιστικό Όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διεκδικήσει και θα πιέσει για να αποδοθούν στα Ιόνια Νησιά όσα τους οφείλονται.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Δήμαρχους από όλα τα Ιόνια Νησιά για την άψογη συνεργασία μας αυτό το διάστημα και να δηλώσω ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία όσα μας στέρησε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν δείξει σταθερή ασυνέπεια απέναντι στα Ιόνια κι αυτό πρέπει να τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Δείτε το έγγραφο εδώ.

Β. Οικονόμου: Αντιδημοκρατική η ανάδειξη εκπροσώπων στις ΠΕΔ

Ο τρόπος ανάδειξης των εκπροσώπων των Δήμων στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) που επέλεξε η κυβέρνηση αποτελεί μια πρωτοφανή προσπάθεια εξάλειψης των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης των Δημοτικών Συμβουλίων. Η κυβέρνηση φοβούμενη τα αποτελέσματα μιας ισχυρής ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παρουσίας που δεν θα ελέγχεται από τα δύο παλαιά κόμματα και η οποία θα μπορεί να αντιδράσει στα αντιλαϊκά μέτρα που υιοθετεί, νομοθέτησε μια διαδικασία όπου ουσιαστικά θα εκπροσωπούνται μόνο οι δημοτικές αρχές και η μείζον αντιπολίτευση των Δήμων. Με αυτό τον τρόπο ελπίζει να ελέγξει μέσω του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα αποτελέσματα των Ενώσεων, έτσι ώστε να τιθασεύσει τις αντιδράσεις και το κίνημα των ανεξάρτητων συνδυασμών.

Καταδικάζουμε αυτή την μεθόδευση καθώς είναι πέρα για πέρα αντιδημοκρατική. Το σώμα που θα προκύψει δεν θα αντικατοπτρίζει την πραγματική βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Είναι απαράδεκτη τακτική η φίμωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δεν συνάδει σε κανένα επίπεδο με τους κανόνες της Δημοκρατίας όπου κάθε άποψη είναι σεβαστή, εκφράζεται και εκπροσωπείται.

Σημείο των καιρών είναι ίσως να έχουμε τεχνητές πλειοψηφίες οι οποίες τρέμουν μπροστά στις αντιδράσεις της πραγματικής πλειοψηφίας του κοινωνικού σώματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι παρατάξεις που αποκλείονται από την ανάδειξη εκπροσώπων εκφράζουν πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος των πολιτών του Ωρωπού. Η Δημοκρατία όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί με μηχανιστικά τερτίπια και ο ελληνικός λαός θα βρει τρόπο και χώρο να εκφραστεί.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights