Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι Μεγανησιώτες,

Τον τελευταίο χρόνο η χώρα μας βιώνει με δραματικό τρόπο μια βαθιά οικονομική κρίση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέρος του συστήματος, είναι πασιφανές ότι δέχεται μια αφόρητη πίεση, σε μια φάση που αναζητούσε τον δικό της αυτόνομο αναπτυξιακό ρόλο.

Οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης είναι πλέον κοινωνικές και πολιτιστικές, με αποτέλεσμα να διαρρηγνύεται ο ιστός της κοινωνίας μας. Η κοινωνία του Μεγανησιού, ιδιαίτερα οι μόνιμοι κάτοικοι, είναι φυσικό να δέχονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό αυτή την πίεση. Το βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, στην επιχειρηματικότητα, στο δημόσιο διάλογο.

Σε αυτή την συγκυρία των πραγμάτων, ελάχιστα απασχολούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και η ανάγκη ενός επιχειρησιακού αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Μεγανήσι. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν «οχυρωθεί» και ελάχιστα ενδιαφέρονται για το γενικότερο, μακροπρόθεσμο συμφέρον.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, εισπράττουν και νοιώθουν σε μεγαλύτερο βαθμό την αντίδραση της κοινωνίας, ως ο μοναδικός δημόσιου χαρακτήρα οργανωμένος φορέας στο Νησί μας. Γι’ αυτό και όλα αυτά είναι κατανοητά. Μπορούμε ακόμα να κατανοήσουμε και όλους αυτούς που θα ήθελαν το Δήμο να «μοιράζει» εργασίες και μεροκάματα, όπως και αυτούς που πρέπει να φορτώσουν σε κάποιον άλλο τα δικά τους επιχειρηματικά λάθη.

Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έστω και κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, να αναζητήσει τα μεγάλα έργα για το Νησί στα πλαίσια ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού, που κουβαλάει με τις δικές της προσπάθειες από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και να μην παρασυρθεί σε μια εσωστρεφή, ανούσια και πολλές φορές κακοπροαίρετη κουβέντα, στη οποία ορισμένοι δεν προβάλουν και τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να διολισθήσει στην άναρχη διαδικασία του «όλα επιτρέπονται» ή του «ας κάνει ο καθένας ότι θέλει», που θα οδηγήσει στον «κανιβαλισμό» και στην οριστική διάλυση του κοινωνικού ιστού. Αντίθετα, είναι τώρα η ευκαιρία μας να διορθώσουμε καταστάσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαμε ακουμπήσει με δικιά μας ίσως ευθύνη, να βάλουμε κανόνες και να προσπαθήσουμε να πείσουμε την τοπική μας κοινωνία να στραφεί σε ένα νέο αναπτυξιακό και βιώσιμο μοντέλο.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος και η δημοτική ομάδα που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου θα παραμείνουν σταθεροί, αποφασισμένοι και αταλάντευτοι, καλώντας συνάμα και το σύνολο της κοινωνίας να κάνει την υπέρβασή του και να ανταποκριθεί θετικά. Διότι έτσι μόνο θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, βασική προϋπόθεση σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία.

Καλούμε επίσης για άλλη μια φορά την εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης κα Καββαδά και έναν μικρό κύκλο γύρω από αυτήν, να αφήσουν τις μικροπολιτικές και τις πολιτικές σκοπιμότητες, με τις οποίες υποδαυλίζουν κοινωνικές εντάσεις. Τους καλούμε, για το συμφέρον του Νησιού μας και για να μην δέχονται πιέσεις και κριτικές του τύπου «δεν εκπροσωπείς σωστά τα συμφέροντά μου», να πάψουν να μιλούν για δήθεν «επιλεκτική στάση» ή «επιλεκτική εκδίκηση» απέναντι σε κάποιους επαγγελματίες από τη Δημοτική Αρχή. Και τελικά να πάψουν πίσω από οποιαδήποτε δράση και πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να βλέπουν διαπλοκή, σκοπιμότητα, «εξυπηρέτηση ημετέρων» και άλλα πολλά, μέσα από γενικές και αόριστες κουβέντες με υπονοούμενα, που δίνουν τροφή σε έναν απολίτικο διάλογο και σε πρακτικές που ξεπερνούν την δημοκρατική ανοχή.

Απέναντι σε αυτά, η δημοτική ομάδα της παράταξής μας, πιστή στο πλαίσιο της προγραμματικής της δέσμευσης με το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από τους Μεγανησιώτες, απαιτείται να είναι συμπαγής, ομόθυμη, με ενιαία στάση και στρατηγική, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τον εσωτερικό της διάλογο.

Η πολιτική από την φύση της είναι μια συγκρουσιακή διαδικασία. Η υπεύθυνη και προοδευτική στάση, ιδιαίτερα όταν έχεις την ευθύνη διοίκησης, δεν είναι αυτή που κάνει απλά διαπιστώσεις με εύκολα και μεγάλα λόγια αλλά αυτή που θέτει την κοινωνία σε κίνηση και δεν αφήνει τα πράγματα ως έχουν.

Ο κος Κονιδάρης Αθανάσιος, απέναντι σε αυτή την πίεση εκτιμούμε ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με συλλογικότητα. Με διάφορες πρακτικές, που κατ’ επανάληψη είχαν επισημανθεί στην δημοτική ομάδα, έθετε σε κίνδυνο την ενότητα και την αποφασιστικότητα της παράταξης. Στην παράταξή μας δεν υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Η δύναμή μας είναι στην διαφορετικότητά μας. Άλλο όμως η διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση σε ένα θέμα και άλλο η διαφοροποίηση για λόγους προσωπικής στρατηγικής ή ακόμα και μικροπολιτικής ανάγκης.

Όλα τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας, έχουν την δική τους σημαντική κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή. Γι’ αυτό και τιμήθηκαν από τους Μεγανησιώτες. Άρα δεν αισθάνονται και την ανάγκη να απολογηθούν στους προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του κου Κονιδάρη, όταν μάλιστα θεωρούν ότι διατυπώθηκαν εν βρασμώ.

Γίνεται έτσι σαφές ότι, σε αυτό το χρονικό σημείο, αδυνατούμε να συλλειτουργήσουμε με τον κο Κονιδάρη Αθανάσιο στην ίδια δημοτική ομάδα, που πάνω απ’ όλα χρειάζεται κλίμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης. Συμφωνούμε με την ανάκληση του από τη θέση του Αντιδημάρχου. Εντούτοις δεν επιθυμούμε να μπούμε σε λογικές διαγραφών, κάτι που είναι έξω από την πολιτική μας φιλοσοφία. Γι’ αυτό και αφήνουμε στην διακριτική ευχέρεια του κου Κονιδάρη να καθορίσει με την πρακτική και τον λόγο του την παραπέρα στάση του σε σχέση τόσο με την δημοτική μας ομάδα όσο και με το σύνολο της παράταξής μας.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Μεγανήσι – Μαζί στο μέλλον»

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου

Τα μέλη

Καββαδά Έλλη

Κονιδάρης Άλκιμος

Κονιδάρης Παναγιώτης

Μάλαμας Σπυρίδων

Μάντζαρης Δημήτριος

Πολίτη Βησσαρία

Φερεντίνος Θωμάς

ΠΗΓΗ: meganisi times

0 Shares

Σχετικά άρθρα

10 Σχόλια

 1. ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΧΑΖΌ ΚΟΣΜΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ???
  ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ .ΕΝΑΣ ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ.ΣΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ????

  1. Αγαπητέ Μασκοφόρε

   Γιά να δούμε τι θα πράξει απ΄αύριο ο κύριος Κονιδάρης ?

   Θα καταψηφίσει (θα δώσει δηλαδή ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι και αυτός κωλοτούμπας) τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου (και ειδικά τίς απευθείας αναθέσεις, δηλαδή τις αξιοκρατικές μεθόδους του κυρίου δημάρχου και των συμβούλων στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών που ως σοσιαλιστές και προοδευτικοί ευαγγελίζονται)χωρίς να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ώστε να διεκδικήσει από τη Δευτέρα νομικά την παράνομη (και άδικη) ως μη ειδικά αιτιολογημένη καθαίρεση του απο τη θέση του αντιδημάρχου ?

   Υ.Γ.: Ελπίζω να μην μου απαντήσεις ξανά για την κίνηση πολιτών(που βγάζεις αφρούς στο άκουσμά της ).

   1. ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ , ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ???ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ???ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΚΕΤΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ????

     1. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ .ΣΥΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΑΡΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΠΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑΙ Η ΟΧΙ????

 2. Αγαπητοί σύμβουλοι της παράταξης “Μαζί στο μέλλον” και χώρια στο παρόν ούτε και την ύστατη στιγμή δεν καταφέρατε να διασώσετε την υπόληψή σας και να κάνετε την “ανατροπή” για την οποία σας ψήφισε το Μεγανήσι.Είστε “υπόλογοι” στα μάτια των ψηφοφόρων που σας επέλεξαν κι απολογούμενοι για τα καταγγελόμενα του κ. Θ.Κονιδάρη ,να γνωρίζετε ότι έχετε και πονικές ευθύνες για την συγκάλυψη “ημετέρων”.

  1. Μήπως είναι φρόνιμο να κάνετε την αυτοκριτική σας ,εσείς και ο κος Μάντζαρης σχετικά με το αποτέλεσμα των καλεσμάτων σας διαμαρτυρίας στη συνάντηση των μελών της παράταξης “μαζί στο μέλλον”?
   Μια απάντηση επιβάλλεται να δοθεί και από τον κο Γαβρίλη ,για τις ..ήδη ανειλημμένες αποφάσεις της παράταξης αυτής, που ψευδώς ανέγραφε και μάλιστα γνώριζε και την τοποθέτηση (και καλά) του κου Μάντζαρη Τάκη!!
   Υ.Γ
   Τον «μασκοφόρο της αλήθειας»,δεν το είδα εκεί ,γιατί άραγε ?

   1. @ANΦΕΡ
    Ρε συ μάγκα δεν χρωστάω σε κανέναν εξηγήσεις,ούτε και σε υποχρεώνει κανείς να με διαβάζεις,δεν ασκώ κανενός είδους εξουσία,απλά γράφω επωνύμως την γνώμη μου και θα συνεχίσω να το κάνω.Αλλού τράβα να ζητήσεις εξηγήσεις με τα όσα καταγγέλονται και σε άλλο μαγαζί τα υπονοούμενα!Και πολύ περισσότερο που μας την “πέφτεις” ανωνύμως!
    Ένα πράγμα να θυμάσαι ότι το Μεγανήσι γρήγορα θα απεμπλακεί από τις εξαρτήσεις και την ιδεολογία που αντιπροσωπεύεις!Ίσως συντομότερα απο όσο αρχικά είχα υπολογίσει!

 3. @Μασκοφόρος της αλήθειας
  Να σας απαντήσω εγώ που δαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους!Έχετε δίκιο!
  ‘Ομως υπάρχουν αξιόλογα άτομα μέσα στην κίνηση πολιτών ,όπως και στο Μεγανήσι γενικά που προφανώς είχαν άγνοια ή παρασύρθηκαν από κάθε τύπου εξαρτήσεις (φιλικές,συγγενικές,προσωπικού οφέλους κτλ).Πρέπει να βρούμε τρόπο σαν κοινωνία να συμφωνήσουμε στα βασικά και στην συνέχεια να τα επεκτείνουμε σε περισσότερα και σ΄αυτή μας την προσπάθεια τους χρειαζόμαστε όλους,πλην αυτών που εμμένουν να στηρίζουν την διαιώνιση μιας άρρωστης κατάστασης που ομαδοποιεί πολίτες σε βάρος άλλων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights