Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Δελτίο τύπου του Σύριζα Λευκάδας

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨Ένα δεκαήμερο μετά από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου από τους κυβερνητικούς βουλευτές, μια μεγάλη επικοινωνιακή κουρτίνα σηκώνεται με την συνδρομή των ΜΜΕ.

Η κουρτίνα αυτή προσπαθεί να κρύψει επικοινωνιακά την ενημέρωση των πολιτών γι αυτά.

Την παραχώρηση δηλαδή εθνικής κυριαρχίας στους πιστωτές ,όπως ομολογούν  μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οι ξένοι παράγοντες της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Οι επίτροποι  που έρχονται  να αναλάβουν υπηρεσία ,δεν θα είναι οι παιδονόμοι της χώρας, αλλά οι πράκτορες των πιστωτών που θα εξασφαλίσουν τα δάνειά τους, με  το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ,δραστηριοποιούνται κυβερνητικά στελέχη που στοχοποιούν  το ΣΥΡΙΖΑ  ως υπεύθυνο των αντιδράσεων των πολιτών, ενάντια σε όσους

ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σε αυτό το επικοινωνιακό παιγνίδι  λέγονται απίθανα ψέματα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ξυνίδης δηλώνει ανερυθρίαστα στην τηλεόραση  μεταξύ των πόλεων που  προπηλακίστηκαν  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τη  Λευκάδα ,δήθεν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Λευκάδα βέβαια τον ακούν οι πολίτες και απορούν, γιατί γνωρίζουν ότι  είναι ψέματα.

Όμως τον βλέπει και τον ακούει μέσα από την τηλεόραση και η υπόλοιπη Ελλάδα που δεν γνωρίζει.

Το βασικό βέβαια είναι  να μην περάσει στη πράξη το μεσοπρόθεσμο με την ανάπτυξη μαζικών αγώνων των πολιτών.

Μαζί όμως  με την κυβέρνηση ,την ευθύνη έχει και ο καθένας που συνέβαλε  στο να περάσει το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.

¨Έτσι και ο βουλευτής Λευκάδας λειτούργησε σαν ένα απλό γρανάζι ,στη μηχανή που πέρασε το μεσοπρόθεσμο.

Αυτό είναι το κύριο και όχι το επικοινωνιακό παιχνίδι της απασχόλησης με έργα του ΕΣΠΑ,

για τα οποία  θεσμικά την  ευθύνη  έχει  η Τ.Α. και η  αιρετή Περιφέρεια.

Η πολιτική αυτή  των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου ,επιβάλει την δραματική μείωση των δαπανών για  Υγεία και Παιδεία ,είναι αυτή που υποβαθμίζει σε πρώτη φάση το Νοσοκομείο Λευκάδας και μειώνει τις κλίνες του από 80 σε 66 .

Η πολιτική αυτή που δρομολογείται από την τρόικα ,προβλέπει την μείωση του προσωπικού στο χώρο της Υγείας και όσα και να λέγονται ,κανενός βουλευτή που το ψήφισε και το δρομολόγησε ,δεν του πέφτει λόγος ,ούτε του ζητείται η άδεια για να γίνει.

H νέα φτώχεια, η μεγάλη αύξηση της ανεργίας, η χρεωκοπία των επαγγελματιών, το καθημερινό κλείσιμο καταστημάτων, η κατεδάφιση των κοινωνικών δομών είναι η αβάστακτη πραγματικότητα και στη Λευκάδα .

Αυτή είναι η μεγαλύτερη και αποκρουστικότερη μορφή βίας που ασκείται στους αδύνατους και σε όσους δεν έχουν καμία ευθύνη για τη κατάσταση της οικονομίας και μάλιστα από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Γι’ αυτό ακούγεται σε όλη την Ελλάδα κάθε μέρα δυνατότερα το σύνθημα:

         ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ

                 ΣΥΡΙΖΑ              ΛΕΥΚΑΔΑΣ                      12/7/2011

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights