Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Απολογισμός και προγραμματισμός το Σαββατοκύριακο

Τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας συνεχίζουν οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, ενώ η συνέλευση της πλατείας έχει καλέσει σε συντονισμό των συνελεύσεων όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή για έναν «ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων»

Και την Παρασκευή το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» δήλωσαν παρόντες μπροστά από τη Βουλή και στην συνέλευση στο κάτω μέρος της πλατείας. Οι συνελεύσεις γίνονται με «υπόκρουση» μουσική από μπάντες που παίζουν στην αυτοσχέδια σκηνή. Το απόγευμα, με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία ενώθηκαν και Σύριοι που διαμαρτυρήθηκαν για την αιματηρή καταστολή από τη Δαμασκό των διαδηλώσεων κατά του Μπάσαρ αλ-Άσαντ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, «Αγανακτισμένοι» στη Θεσσαλονίκη είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, οι Αγανακτισμένοι καλούν το Σαββατοκύριακο σε συντονισμό τις συνελεύσεις όλης της χώρας για έναν ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων.

Το κάλεσμα

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων. Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος την Κυριακή αποφάσισε: “Εδώ και 40 μέρες είμαστε στο δρόμο και στις πλατείες και γράφουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες του τόπου μας!

Το σύστημα ελπίζει ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου το κίνημα μας θα εκτονωθεί.

Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα που έχει διαμηνύσει ότι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα σε μια χώρα που οι κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ο δημόσιος πλούτος, μέχρι και οι παραλίες της ξεπουλιούνται στους δανειστές και στους “εταίρους μας”. Η ενεργητική και μαζική παρουσία του κινήματός μας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Καλούμε κάθε λαϊκή συνέλευση πλατείας απ’όλη τη χώρα σε μια μεγάλη πανελλαδική διαδικασία των πλατειών το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου, εδώ στο Σύνταγμα, για να κάνουμε τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μας και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Καλούμε κάθε λαϊκή συνέλευση να εκπροσωπηθεί με τον τρόπο που αυτή θα κρίνει.
Για τον καλύτερο και πιο πλούσιο διάλογο μεταξύ μας και στο διαδίκτυο, είναι χρήσιμο κάθε λαϊκή συνέλευση να εκθέσει με σύντομο και γραπτό τρόπο τους προβληματισμούς της στα παραπάνω θέματα.

Καλούμε μαζικά σε δύο μέρες διαβούλευσης της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος την ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη για να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε, συζητάμε, απαντάμε!
Οι πρώτες 40 μέρες ήταν μόνο η αρχή!
Δεν θα φύγουμε αν δε φύγουν!”

Πηγή : tvxs.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.