Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Ρακιντζής: Πρωτιά σε διαφθορά, ατιμωρησία για ΟΤΑ, πολεοδομίες, νοσοκομεία

Για μια ακόμη χρονιά την πρωτοκαθεδρία στη διαφθορά και στην ατιμωρησία στο Δημόσιο κατέχουν οι ΟΤΑ, οι πολεοδομίες και τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2010 του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, την οποία παρέδωσε χθες στον Πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχαν (την έκθεση την παρέδωσε και στον Πρόεδρο της Βουλής).

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης, της «αθάνατης» διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση είναι ότι ελάχιστες, για να μην αναφερθεί καμία, από τις προτάσεις Ρακιντζή, που διατυπώθηκαν πέρυσι, όπως και τα τελευταία χρόνια, για τον περιορισμό της ασυδοσίας στο Δημόσιο υιοθετήθηκαν από την Πολιτεία.

Ποινές-χάδι

Η επιβολή υπερβολικά επιεικών ποινών σε σχέση µε τη βαρύτητα των πειθαρχικών παραπτωμάτων, είχε ως αποτέλεσμα να υποβάλει ο Λ. Ρακιτζής εντάσεις σε 149 αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων.

Ενδεικτικές περιπτώσεις

ΟΤΑ

Το Γ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ Αττικής τιμώρησε με την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών και στέρηση των αποδοχών υπάλληλο σε βάρος της οποίας είχε καταλογιστεί, έπειτα από σχετικό έλεγχο, το ποσό των 16.045.138 ευρώ που υπήρξε η ζημιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω διαχειριστικών ατασθαλιών.

Υπηρεσιακό Συµβούλιο Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο, η οποία ως προϊσταµένη του Γραφείου Πολεοδοµίας χειρίστηκε υποθέσεις του συζύγου της και υπέγραφε τις οικοδοµικές άδειες των οποίων µελετητής µηχανικός ήταν ο ίδιος ο σύζυγος της, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων.

Υπηρεσιακό Συµβούλιο Περιφέρειας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο που παραπέμφθηκε για σκάνδαλο με την εκμίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νομαρχίας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο πολεοδομίας, που συνελήφθη να χρηματίζεται με το ποσό των 6.000 ευρώ για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτου.

Δεν τιμωρήθηκε καν από το Υπηρεσιακό Συµβούλιο ΟΤΑ Δυτικής Αττικής υπάλληλος δήµου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων, ο οποίος παραπέµφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων σε ∆ΟΥ, το οποίο διαπίστωσαν Οικονοµικοί Επιθεωρητές που πραγµατοποίησαν διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονοµικά έτη 2000, 2001, 2002 και 2003.

Υγεία

∆ιοικητικό Συµβούλιο Γενικού Νοσοκοµείου δεν επέβαλε ποινή σε γιατρό, ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Διοικητικό Συμβούλιο Γενικού Νοσοκομείου δεν επέβαλε ποινή σε εφημερεύοντα ιατρό χειρουργικής κλινικής, ο οποίος -αν και διαπίστωσε ότι ασθενής που εισήλθε στο νοσοκοµείο ήταν πολυτραυµατίας εξαιτίας τροχαίου ατυχήµατος- δεν επιλήφθηκε άµεσα για τον απαραίτητο διεξοδικό κλινικό εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να αντιµετωπιστεί έγκαιρα η κατάσταση της υγείας του.

Άλλες υπηρεσίες

Συνέχεια στο ρεπορτάζ της σελίδας aftodioikisi.gr εδώ.

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights