Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Aποκλειστικό: Μια απάντηση στην ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Μαζί στο μέλλον».

Διαβάζοντας την ανακοίνωσή σας, συνειρμικά  θυμήθηκα την δήλωση Πάγκαλου στην «βουλή των Ελλήνων» για τους αγανακτισμένους πολίτες που περικύκλωσαν τη βουλή!

Αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν, αν τον  ίδιο ζήλο γραψίματος επιδεικνύατε και στα δημοτικά συμβούλια εκφράζοντας τις απόψεις σας και παρουσιάζοντας τις προτάσεις σας για την πορεία του Μεγανησίου.

Με φωτεινή εξαίρεση τον κ. Θανάση  Κονιδάρη, ο  οποίος παρά τις διαμαρτυρίες του και « εν πλήρει γνώσει του» υποστηρίζει την προέκταση μιας κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε την  χώρα σε αδιέξοδο, πράγμα που του καταλογίζεται από την τοπική κοινωνία, η οποία δείχνει εμφανή σημάδια αγανάκτησης εξαιτίας της διαιώνισης μιας  «αρρωστημένης πολιτικής εξάρτησης» που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των εκάστοτε πολιτικών ηγετών, είτε αυτοί ήταν υπουργοί είτε βουλευτές ή  ακόμα και δήμαρχοι.

Όποιος δε συμφωνεί  αγαπητέ σύντροφε Θανάση, ανεξαρτητοποιείται, δεν παραιτείται σεβόμενος τους ψηφοφόρους του!

Επίσης, όποιος δε συμφωνεί, διαχωρίζει τη θέση του ευθαρσώς και την δημοσιοποιεί!

Όποιοι κάθονται μέσα, στηρίζουν και συμφωνούν με τα παρακάτω και προσποιούνται πως δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα!

Τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο τυχαία δεν πρέπει να εξηγηθούν. Ίσως έτσι να βολεύει κάποιους! Από καιρό το Μεγανήσι  “βράζει”…

Οι πολίτες του έχουν χωριστεί σε «μαύρα» και «άσπρα» πρόβατα, αναλόγως  ποιοί είχαν την εξουσία! Τελευταία  έχει παραγίνει, με αποτέλεσμα εξαιτίας του ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού-στην πλειοψηφία τους- βρέθηκαν απέναντι στην δημοτική αρχή, να μεθοδεύονται τρόποι  «επαγγελματικής εξόντωσης» των  «μαύρων» προβάτων.

Διατηρώ επιχείρηση επί 17 συναπτά έτη στο χώρο της εστίασης  και ποτέ δεν μου ανατέθηκε η διοργάνωση  της Καθαράς  Δευτέρας για παράδειγμα σ’ ένα από τα ομορφότερα μέρη για την εκδήλωση αυτή! Για μένα έχει σημασία να γνωρίζω ποιοί έπαιρναν και πόσα όλα αυτά τα χρόνια και με ποιό κριτήριο επιλογής;

Γιατί οι γραπτές αιτήσεις μου προς το συμβούλιο δεν αναγνώσθηκαν σε αυτό, όπως επιβάλλεται από το «Καλλικρατικό δίκαιο»,γιατί δεν απαντήθηκαν εγγράφως τα αιτήματά μου;

Έτσι για να βλέπουμε λίγο από την κορυφή του παγόβουνου. Πείτε μου μια κοινωνική ομάδα που δεν  έχετε  πειράξει στο νησί, τους ψαράδες, τους αγρότες, τους εστιάτορες, τους μαντράδες, τους εργολάβους , τους ξενοδόχους κ.τ.λ

Ποτέ δεν κατάφερε  δημοτική αρχή να αναστατώσει σε τέτοιο βαθμό όλο το νησί!

Επίσης καλό θα ήταν με την μεζούρα που γυρίζετε και μετράτε του κόσμου τα μαγαζιά ,να την βάλλετε και να μετρήσετε την απόσταση της καντίνας απ την θάλασσα  στο Φανάρι και τότε θα καταλάβετε  γιατί  οι δημότες σας δεν σέβονται την νομιμότητα που επικαλείστε!

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει  θύελλες!

Γιώργος  Γαβρίλης

ΥΓ:  Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Όσον αφορά την οικοδομή στο Φανάρι(η λέξη «καντίνα» παραπλανά τους μη γνωρίζοντες) η φράση «χτισμένη πάνω σε μπαζωμένο υγροβιότοπο» τα λέει όλα! Πρώτα μπαζώνουμε και αργότερα με το καλό χτίζουμε κιόλας. Έργα και ημέρες τοπικών αρχόντων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights