Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Ποια ανταλλάγματα;

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λειτουργώντας περισσότερο ως ατζέντης των εταιρειών-κολοσσών της χώρας του, απαιτεί να δοθεί η εκμετάλλευση των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε γερμανικές εταιρείες, που ας μην ξεχνάμε κάποιες από αυτές ”έχτισαν” τη διαπλοκή απομυζώντας λεφτά του ελληνικού λαού.
Θαυμάστε λοιπόν πως, λόγω της δεινής μας θέσης, αυξάνεται απροκάλυπτα η προκλητικότητα του κυρίου Σόιμπλε, ο οποίος δηλώνει στη Die Welt που θα κυκλοφορήσει αύριο : ” Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς.Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό”.
Μέχρι εδώ τα λέει πολύ καλά όμως όλη η ουσία βρίσκεται στο σημείο που ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.
Εκεί λοιπόν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος εαν οι προτάσεις του έχουν εθελοντικό χαρακτήρα ή είναι το αντάλλαγμα που περιμένει η Γερμανία για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.
Ωμή και κυνική η απάντηση του: ”Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους”.
ΠΗΓΗ : newsit.gr
0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights