Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Καλούδης, Γαλιατσάτος ζητούν απλή αναλογική

Προς

1.Περιφερειάρχη Ι.Ν. κ.Σπύρου

2. Πρόεδρο Π.Σ.Ι.Ν.

20 Ιούνη 2011

Κύριε Περιφερειάρχη

Κύριε Πρόεδρε

Με βάση το σκεπτικό που εμπεριέχεται στο παρακάτω προτεινόμενο ψήφισμα, σας ζητάμε να εγγράψετε στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Περ.Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (στα πρώτα θέματα) την έκδοση ψηφίσματος για τη καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος:

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Οι πολιτικές εξελίξεις που ζούμε το τελευταίο διάστημα αναδεικνύουν μια καταφανή διάσταση ανάμεσα:

  • στις ασκούμενες πολιτικές που θίγουν πρωτίστως τα λαϊκά στρώματα και τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις,
  • στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εκφράζει αυτές τις πολιτικές, και
  • στη λαϊκή αντίδραση που εκδηλώνεται με μαζικές κινητοποιήσεις και με το “κίνημα των πλατειών”.

 

Καθίσταται δραματικά επίκαιρη η διαπίστωση ότι κυβερνήσεις και διοικήσεις που στηρίζουν την αυτοδυναμία τους στα  εκλογικά τεχνάσματα αποδείχτηκε στη πράξη ότι δεν ήταν ούτε αυτοδύναμες είναι  ισχυρές. Η σταθερότητα μιας Κυβέρνησης δεν μπορεί να στηρίζεται στην εκλογική τεχνική, όση πλειοψηφία εδρών και αν της δώσει. Μόνο πλειοψηφίες που ακολουθούν πολιτική που δεν υπηρετεί Τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους “σταθερότητα”.

 

Όταν  πολιτικές δυνάμεις επικαλούνται την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, αυτό προϋποθέτει την δημοκρατική έκφραση και αντιπροσώπευσή ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ σύμφωνα, αντίστοιχα και ανάλογα με την ανόθευτη λαϊκή βούληση.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει ως πολιτική του θέση και ζητά από την Βουλή και όλες τις πολιτικές δυνάμεις την άμεση καθιέρωση της απλής, ανόθευτης και άδολης αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα, τόσο στις Βουλευτικές Εκλογές όσο και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ στην επόμενη αναθεωρητική ή Συντακτική Βουλή.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο αίτημα δημοκρατικής έκφρασης, που είναι πλέον αναγκαία η ικανοποίησή του, ώστε να αποκατασταθεί η γνήσια έκφραση και αντιπροσώπευση της λαϊκής βούλησης σε κάθε βαθμίδα κεντρικής, περιφερειακής και τοπικής εξουσίας , στη βάση προγραμματικών θέσεων και όχι τεχνητών πλειοψηφιών και κοινοβουλευτικών “αυτοδυναμιών”, οι οποίες όχι μόνον δεν επέλυσαν τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας και το λαικό πολιτικό  αίτημα οι πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, αλλά, αντίθετα τα επιδείνωσαν.

 

Γιώργος   Καλούδης

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Επικεφαλής                                                        Επικεφαλής

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ                            ΑΝ.Α.Σ.Α.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aνακοίνωση του Συνασπισμού Λευκάδας για τις κινητοποιήσεις για την ΕΥΔΑΠ

  ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ENANTIA                  ΣΤΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ   Η  ΝΕ Λευκάδας του Συνασπισμού χαιρετίζει τη μεγάλη συγκέντρωση και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights