Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Μαρτίου 2026

Εκτακτη ειδηση: Σε εξέλιξη νέα πλημμυρικά φαινόμενα στο Μεγανήσι

Ρεπορταζ σε λιγο

Στο επίκεντρο έντονων καιρικών φανομένων βρισκεται το νησί και σήμερα , λόγω του κορεσμού του εδάφους από όλο το προηγούμενο διαστημα  παρατηρείται εκ νέου δημιουργία χειμάρων σε σημεία που το γεωγραφικό ανάγλυφο διευκολύνει.

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι στο τομέα της πρόληψης λόγω και της παρατεταμένης ανοβρίας τα τελευταία χρόνια, δεν εχουν γίνει σοβαρά αντιπλημυρρικά έργα στις γνωστές περιοχές που δυνητικά μπορούν να δώσουν πλημμυρικά γεγονότα.

Η οικιστική ανάπτυξη δεν ακολουθήθηκε με ανάλογα αντιπλημμυρικά έργα. Αποτέλεσμα και πάλι Βαθύ και Σπήλια να καταγράφονται ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το συνεργείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκεται στους δρόμους για βοήθεια, αλλά γίνεται πλέον εμφανή ότι απαιτούνται χρήματα και μελέτες για έργα που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις συνέπειες ενός φαινομένου που περιοδικά επαναλλαμβάνεται και δεν είναι καθόλου νέο , όπως βολεύει κάποιους να ισχυρίζονται.

 

 

Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: https://meganisinews.eu/post/bfo6
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights