Παράλληλα αμφισβητείται μέσω μηνυτήριας αναφοράς και η υπογεγραμμένη σύμβαση για την υπάρχουσα στο Κολώνι
Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Σύγχρονη Λευκάδα” κ. Γιώργου Γαζή σχετικά με το ενδεχόμενο ο δήμος Μεγανησίου να πραγματοποιήσει γεώτρηση σε δικό του οικόπεδο που διαθέτει στην Βαυκερή, ουσιαστικά κάνονοντας χρήση νόμιμου δικαιώματός του , με νόμιμη άδεια όπως έχει ήδη κάνει και η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τον Σκορπιό. Ο δήμαρχος Λευκάδας απάντησε:
Ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Θερμός αναρωτήθηκε ευλόγως τι δουλειά έχει ο πρόεδρος του Νυδριού με την γεώτρηση στο Κολώνι , εμείς λέμε γενικώς τι λόγο έχει ο δήμαρχος του Μεγανησίου να βρεθεί σε σύσκεψη με τους προέδρους των Κοινοτήτων , ας πραγματοποιήσει τις συναντήσεις του ο δήμαρχος Λευκάδας και κατόπιν οι δύο δήμαρχοι ας βρεθούν να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ένας πολίτης από το Νυδρί, ο κ. Θερμός που δήλωσε ότι έχει καταγωγή από την Βαυκερή, ο οποίος περίπου μας ανέφερε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, αμφισβητεί ευθέως το περιεχόμενο της συμφωνίας και προφανώς είτε τώρα , είτε σε δεύτερο χρόνο ευελπιστεί σε μια καταγγελία της:
Εμείς θα σταθούμε στην τελευταία ρητορική ερώτηση που έκανε ο συμπαθής δημότης, δηλαδή αφού η συμφωνία έχει υπογραφεί από το 2017 γιατί επιλέχθηκε να καταγγελθεί επί δημαρχία Ξενοφώντα Βεργίνη;
Το ερώτημα δεν απαντήθηκε από τον δήμαρχο Λευκάδας, ένα είναι βέβαιο ότι από απέναντι ηχούν “τύμπανα πολέμου”. Ο δήμος Μεγανησίου δεν έχει κανένα λόγο να “σηκώσει το γάντι”, οφείλει να ακολουθήσει την νόμιμη οδό και να υπερασπιστεί νόμιμα κατοχυρωμένα δικαιώματα του. Ο δε δήμαρχος Μεγανησίου να συζητάει μόνο σε επίπεδο δημάρχων συμπορευόμενος με την άποψη του δημάρχου Λευκάδας ότι το νερό δεν έχει ιδιοκτήτη κι ότι ακριβώς ισχύει για έναν ιδιώτη, για μία ιδιωτική εταιρεία, το ίδιο ακριβώς ισχύει νομικά και για έναν δήμο. Ουδείς υπεράνω του νόμου!