Σπύρος Βεργίνης και Σεβαστή Ρεκατσίνα καταψήφισαν την πρόταση της παράταξής τους για το θέμα που αφορούσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Βασιλικής με το Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής στη Βασιλική, ο Σπύρος Βεργίνης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του Δημάρχου. Ο κ. Βεργίνης επικεντρώθηκε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ανησυχίες των κατοίκων της Βασιλικής, διαχωρίζοντας τη θέση του από τη γραμμή που είχε υιοθετήσει η παράταξή του , η οποία ήταν η συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής Ferry Boat μέχρι την παραλαβή και τη λειτουργία του τουριστικού αγκυροβολίου από τον Δήμο. Η πρόταση αυτή αποσκοπεί στη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να εξασφαλιστεί πίεση προς την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση του έργου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Αναπληρώτριας δημάρχου κ. Σεβαστής Ρεκατσίνα -Κωνσταντινίδη , η οποία τόνισε ότι η παρουσία της πορθμειακής γραμμής προκαλεί σημαντική όχληση στους οδικούς άξονες της Λευκάδας και στη Βασιλική, υποβαθμίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Μάλιστα δεν αρκέστηκαν στην κριτική στην θέση της παράταξής τους, στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψήφισαν την κοινή πρόταση Δρακονταειδή-Βεροιώτη για άμεση διακοπή της λειτουργίας της γραμμής Ferry Boat, διότι η παρουσία της είναι ασύμβατη με τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και την προοπτική ανάπτυξης του τουριστικού αγκυροβολίου.
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσφορία του δημάρχου Λευκάδας , ο οποίος πίσω από τα κλειστά μικρόφωνα ακούγεται να λέει :
-Καλώς… πολύ καλά κάνετε….εντάξει…θα τα πούμε…(video 21:26)
Προϊδεάζοντάς μας για συνέχεια του θέματος, ενόψει και του νέου ορισμού Αντιδημάρχων για την νέα θητεία του 2025!
ΥΓ: Η πρόταση της παράταξης του δημάρχου Λευκάδας πέρασε κατά πλειοψηφία , ενώ υπήρξε και μία τρίτη της παράταξης Χαράλαμπου Καλού για τη συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής μέχρι την παραλαβή και λειτουργία του αγκυροβολίου, με την προϋπόθεση ότι η λειτουργία της πορθμειακής γραμμής θα διακοπεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025, εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και η χρηματοδότηση για τη δημιουργία επιβατικού λιμένα νοτίου Λευκάδας.