Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Στάση πληρωμών σε φάσεις

Του Γιώργου Κράλογλου

Με τρεις «συμφωνίες», χαρακτηριστικές της ανικανότητάς τους, και σε δύο τρίωρες κουβεντούλες «καφενείου» έκλεισε η νέα πολιτική συμπαιγνία. Θα κρατήσουμε όσο κράτος μπορούμε. Θα δουλεύουμε τους «κουτόφραγκους» δανειστές. Θα τα παίρνουμε μόνο από τους «αιχμάλωτους χαχόλους» μισθωτούς – συνταξιούχους και τους «ιθαγενείς» φορολογούμενους.

Αυτή είναι η ουσία των δύο κύκλων της πολιτικής συμπαιγνίας, κυβέρνησης και κομμάτων, που την παρουσίασαν ως κίνηση για πολιτική συναίνεση. Η απουσία του ΚΚΕ στην πρώτη κουβεντούλα και η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη δεύτερη δεν αφαίρεσε τίποτε από τη συμπαιγνία.

Άλλωστε πως είναι δυνατόν σε «Αφρικανοβαλκανική χώρα» που ο ένας ζει τρώγοντας τον άλλο να μιλάμε για συναίνεση…

Βαφτίζοντας λοιπόν το κρέας ψάρι… μίλησαν για συναίνεση και έστησαν την πολιτική συμπαιγνία επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η χώρα μας εκτός από οικονομικά ανυπόληπτη είναι και πολιτικά αναξιόπιστη.

Το επιβεβαίωσε μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφού μία ημέρα μετά (μιλώντας στον ΣΕΒ) παρουσίαζε στοιχεία σύγκλισης με την Νέα Δημοκρατία όταν το πρωί της ίδιας ημέρας (στον ίδιο χώρο) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλυε τις μεγάλες διαφορές του από την κυβέρνηση!!!

Ήταν συνεπώς επόμενο να αποκαλυφθεί από μόνη της η πολιτική συμπαιγνία με το ίδιο το πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων που μετείχαν στο κακόγουστο θέατρο των δύο πράξεων.

Τα πράγματα είναι τραγικότατα απλά.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ(capital.gr)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights