Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιουλίου 2024

Την αποδέσμευση της Λευκάδας από την συμφωνία της παροχής νερού από την Βαυκερή συζητά ο δήμαρχος Μεγανησίου!!!

Σύμφωνα με τα πρακτικά της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτ/νίας με θέμα : Ενημέρωση και συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλ/νίας.

Είπε λοιπόν ο  κ. Γεράσιμος Κατωπόδης :

“Ο Δήμος Μεγανησίου τα τελευταία χρόνια δεν υδροδοτείται από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Ξέρουμε όμως την ληξιπρόθεσμη οφειλή μας προς τον Σύνδεσμο μέχρι και την 17/01/2018 η οποία όμως συνεχώς μετατίθενται χρονικά από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Σκοπός μας είναι η πλήρης εξόφληση αυτής της υποχρέωσης στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης ο Δήμος μας προχωράει στην εύρεση λύσης μόνιμης και αδιάλειπτης υδροδότησης με ειδική μονάδα αφαλάτωσης, ώστε το Νησί του Μεγανησίου να είναι υδατικά αυτόνομο. Το έργο αυτό θα ωφελήσει και τον Δήμο Λευκάδας που αποδεσμεύεται από την παροχή υδροδότησης του Δήμου Μεγανησίου.”

θεωρούμε εντελώς άκαιρη κι επικίνδυνη για τα συμφέροντα του Μεγανησίου την  συγκεκριμένη θέση του δημάρχου μας ,  τσίμπησε στο “τυράκι” της αφαλάτωσης που του πέταξαν από την Λευκάδα που προφανώς διακαώς επιθυμεί ν’ αλλάξει τους όρους της συμφωνίας για την υδροδότηση του Μεγανησίου για να καλύψει τα δικά της αδιέξοδα με το νερό. Επίσης δεν γίνεται συζήτηση και για την υδροδότηση του νησιού μας από τον Λούρο , είναι κι αυτή αδιαπραγμάτευτη. Τώρα εάν το Μεγανήσι αναζητήσει έξτρα υδροδότηση από πρόγραμμα αφαλάτωσης( καληνύχτα σκούφια, εδώ δεν έχουν λεφτά να τελειώσουν τα τρέχοντα έργα) δεν επηρεάζουν επ ουδενί τις προαναφερόμενες συμφωνίες που θα συνεχίσουν να ισχύουν στο ακέραιο!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights