Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: Γιατί την ανικανότητα όλων των δημοτικών αρχών να φέρουν νερό στη Λευκάδα πρέπει να την επωμιστεί ο επαγγελματίας; Ας απαγόρευε η δημοτική αρχή την χρήση της πισίνας”

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε  στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.

Σχολιάζοντας το οξυμένο πρόβλημα της Λευκάδας με την υδροδότηση, και την πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής να υπάρχει σύνεση στην χρήση του νερού, αναρωτήθηκε από ποιους το ζητάει η δημοτική αρχή από τους χωριάτες;

Οι τουρίστες όταν επισκέπτονται το νησί θέλουν να έχουν νερό. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να μην σπαταλάει νερό στην αρχή της σεζόν πως οι επαγγελματίες στα πλύνουν τα πιάτα;

Γιατί την ανικανότητα όλων των δημοτικών αρχών να φέρουν νερό στη Λευκάδα πρέπει να την επωμιστεί ο επαγγελματίας και περιμένουν ότι έτσι θα προχωρήσουμε στο νησί;.

Θα έπρεπε να έχει υπάρξει πρόληψη από τη στιγμή που γνωρίζεις ότι έχεις πρόβλημα νερού και θα μπορούσες να απαγορεύσεις για παράδειγμα την χρήση πισινών στον δήμο.

Δεν μπορείς να περιμένεις να γίνονται τόσα τετραγωνικά βίλες και πισίνες και να έχει στην αξία σου να σου φτάνει το νερό, εκτιμώ ότι το ίδιο θα πάθουμε κάποια στιγμή κι εμείς στο Μεγανήσι.

Για πρώτη φορά το νησί αντιμετωπίζει τόσο οξυμένο πρόβλημα νερού και δεν θυμάμαι άλλη φορά δημοτική αρχή που από την αρχή της σεζόν είχε προβλήματα με την υδροδότηση του νησιού.

Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα το έργο που απεντάχτηκε από το ταμείο ανάκαμψης για να μας φέρει νερό. Χρειαζόμαστε νερό για να καλύψουμε την υπερανάπτυξη που γίνεται στο νησί. Εμείς δεν έχουμε τις υποδομές και πάμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο νησί και αυτό είναι το αποτέλεσμα πρέπει πρώτα να φτιάξεις τις υποδομές στην συνέχεια να φέρεις περισσότερους τουρίστες.

Επειδή μάλιστα άκουσα την τοποθέτηση του βουλευτή Λευκάδας, ο οποίος μέσα από την εκπομπή σου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσουν τα έργα του νέου αγωγού ύδρευσης τον Ιούλιο πρέπει να πω ότι δεν το πιστεύω.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πόροι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να καλυφθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ  που τρέχουν τώρα για αυτό σταμάτησαν τα έργα και όχι γιατί οι εργολάβοι σταμάτησαν και θέλουν να παρατείνουν τις ημερομηνίες εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία γιατί υποσχέθηκαν πάρα πολλά έργα και στο τέλος δεν έχουν από που να τα χρηματοδοτήσουν.

Εγώ για το συγκεκριμένο έργο θέλω να δω τα έγγραφα και εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση στην τράπεζα διαφορετικά δεν θα ξεκινήσει ο εργολάβος.

Η κυβέρνηση  ευελπιστεί να βρει χρήματα με τη νέα σεζόν, ωστόσο η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει νωχελικά.

Η κυβέρνηση έχει “στριμώξει” τους ελέυθερους επαγγελματίες, καλά κάνει και θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή, όμως νιώθω αισθάνομαι ότι έχει κρατικοποιηθεί η επιχείρηση μου.

Ας βάλουν και μια κάμερα να με παρακολουθούν αν κάνω καλά την δουλειά μου, εξάλλου έχουν δώσει αντίστοιχη εφαρμογή στους καταναλωτές για να καταγγέλουν αν υπάρχουν νέες ξαπλώστρες, με λίγα λόγια να μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας.

Το βατερλώ ωστόσο το είδαμε στις Ευρωεκλογές ένα βατερλώ του πολιτικού συστήματος γενικότερα και αυτό επισημαίνει και ο ίδιος ο Βουλευτής, όπως το  έγραψε στην ανακοίνωση του γιατί είναι γάτα!!

Είναι αντιδημοκρατικό να μας εκπροσωπούν την Ευρωβουλή ευρωβουλευτές που εκλέχτηκαν με ποσοστό 34% και αυτό είναι απόλυτα αντισυνταγματικό και πιστεύω θα δοθεί συνέχεια και στις βουλευτικές εκλογές γιατί δεν ήταν θέμα χαλαρής ψήφου αλλά ήταν συνειδητή επιλογή των συμπολιτών μας  να απέχουν από τις κάλπες.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτό το σύστημα διακυβέρνησης έχει τελειώσει, ο κόσμος θέλει να πάει σε κάτι άλλο από τη στιγμή που με ταυτοποιείς στις τράπεζες μπορείς να με ταυτοποιήσεις για να παίρνω και αποφάσεις και πιστεύω πως ο πολίτης θέλει την άμεση δημοκρατία θέλει να είναι μέρος της και όχι δια των αντιπροσώπων και με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης από ότι φαίνεται επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουν ημέτερους και φίλους έχει στερέψει αυτός ο κύκλος που υποστηρίζει σοβαρά και οπαδικά τα κόμματα και αυτό φαίνεται στις εκλογές, από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει κάτι να κερδίσει δεν τον ενδιαφέρει να ψηφίσει.

Η κοινωνία πλέον είναι απόλυτα ενημερωμένη και την κατάσταση την βιώνει στην τσέπη του και δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανείς με δημοσιεύματα του τύπου ο κάθε Λευκαδίτης έχει τόσους καταθέσει στην τράπεζα. Πλέον έχει καταλάβει που βρίσκεται το ξέρει ότι ζει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία γιατί αυτό ζούμε, κανονικά θα έπρεπε κάθε χρόνο να γίνονται πάνω από 100 δις έργα, αυτή τη στιγμή έχουμε περιοριστεί μόνο στα 30 του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ που δεν έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε.

Όλο αυτό έχει αποτέλεσμα στην οικονομία καθώς σφίγγουν συνέχεια τον κλοιό και έχουμε αυτόν τον κεφαλικό φόρο που βάζει η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματίες και η κοινωνία αντιδρά σε αυτά τα πράγματα και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, δεν θεωρώ απίθανο να μην ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights