Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Αγωγός ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας Λευκάδας: Από 2026 και βλέπουμε…

Στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του 2021-2025 θα ενταχθεί το έργο στο ΤΠΑ σύμφωνα με πρόσκληση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών  στον Άξονα προτεραιότητας  2.9 «Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ)»

Δυνητικός διακιούχος είναι η  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ για την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του/ων παραπάνω άξονα/ων Προτεραιότητας του ΤΠΑ/ΠΠΑ.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει σχετικό έγγραφο με τους παραπάνω αναφερόμενους (προγραμματική σύμβαση ή έγγραφο αρμοδίου οργάνου για την πρόθεση υλοποίησης του έργου). Σε αυτή την περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τον φορέα που έχει/θα αναλάβει την υλοποίηση της πράξης.

Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση/ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 141.682.281,31.€ και κατανέμεται ανά άξονα προτεραιότητας, ως ακολούθως. Κάθε πρόταση που θα υποβληθεί θα πρέπει να εμπίπτει σε έναν Άξονα Προτεραιότητας.

2.9 – Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση – αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ)

141.682.281,31

Παρότι η πρόσκληση φωτογραφίζει κι εντέλει αφορά τον αγωγό ύδρευσης Άρτας -Πρέβεζας -Λευκάδας, ωστόσο  επιτρέπει και την υποβολή αίτησης από τον ίδιο φορέα για χρηματοδότηση και κάποιου άλλου έργου που αναφέρεται στην πρόσκληση.

‘Όπως  επίσης ρητά αναφέρεται στην πρόσκληση  :

Η ΥΔ δύναται να τροποποιήσει το συνολικό ύψος της δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ή και να προβεί σε ανάκληση της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τον/τους δυνητικούς Δικαιούχους”

Πότε λοιπόν θα γίνει επανεκκίννηση των εργασιών κι επιστροφή του εργολάβου σύμφωνα με την πρόσκληση που έχουμε στα χέρια μας

Οι προτάσεις υποβάλλονται μόνο μέσω του ΠΣ ΕΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου

από την 03/06/2024 και ώρα 08:00:00΄ (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 31/12/2024 και ώρα 14:00:00΄ (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης).

Αυτό σημαίνει ότι από 01/01/2025 θα ξεκινήσουν οι εργασίες; φυσικά όχι , γιατί μετά την υποβολή των προτάσεων ακολουθεί η επιλεξιμότητα της πράξης που θα χρηματοδοτηθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πρόσκληση ωςς ημερομηνία λήξης της επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2025.

Ακόμα κι εάν δεν γίνουν ενστάσεις η επανεκκίνηση των εργασιών και η εγκατάσταση εργολάβου μεταφέρεται στο μακρινό 2026 !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights