Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Μαΐου 2024

“Αδειάζει” ο Γραφάκος την Δημοτική Αρχή Βεργίνη: Υπήρξε σιωπηρή παράταση για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Επίσκεψη του  Γ.Γ. Συντονισμού Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου και συνένετευξη τύπου σήμερα στο Δημαρχείο Λευκάδας.

Ο κ. Γραφάκος παρουσία του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά  και του δημάρχου κ. Ξενοφώντα Βεργίνη σε απάντηση της δημοσιογράφου κ. Βιβιάννας Βαρδή της ηλεκρονικής ιστοσελίδας ilefkada.gr,  δήλωσε ξεκάθαρα  ότι το μεγάλο έργο της αποχέτευσης καθώς και τα έργα που αφορούσαν τον ΒΙΟ.ΚΑ  Λευκάδας και την μεταφορά του απαγωγού στην Γυράπετρα έχουν οριστικά απενταχθεί  από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω μη έγκαιρης συμβασιοποίησης των έργων.

Η είδηση όμως από την συγκεκριμένη συνέντευξη βγήκε από την ερώτηση που του απήυθυνε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Θερμός της τοπικής εφημερίδας “Τα καλά νέα της Λευκάδας” και επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα του meganisinews με τίτλο:

Έργο αποχέτευσης Λευκάδας : Τον Καλό δείχνει ως υπαίτιο της ο Βουλευτής, τον Βεργίνη φωτογραφίζει το Υπουργείο

Ο κ. Θερμός ρώτησε για ποιό λόγο το Υπουργείο δεν έδωσε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία (31/12/2023) της προθεσμίας συμβασιοποίησης των έργων και του πρώτου ορόσημου, για να λάβει την σαφή και ξεκάθαρη απάντηση ότι το Υπουργείο έδωσε τουλάχιστον τρίμηνη σιωπηρή παράταση διάστημα κατά το οποίο ο δήμος Λευκάδας δεν ανταποκρίθηκε ώστε να σωθούν τα έργα . Και  παρά την παρέμβαση του δημάρχου Λευκάδας που τοποθέτησε εκ νέου την ημερομηνία στις 31/12/2023 ο κ. Γραφάκος επανήρθε λέγοντας ότι μέχρι σήμερα 7/05/2024 όσοι δήμοι είχαν συμβάσεις προχωρούν τα έργα τους κανονικά!

Νωρίτερα πάντως είχε αναφέρει ότι το υπουργείο εξετάζει την ένταξη των έργων σε άλλο πρόγραμμα ωστόσο, αυτό έχει να κάνει με το συνολικό  πρόγραμμα της χώρας .

Όσο για τα έργα της ύδρευσης της Λευκάδας , το Υπουργείο αναζητεί χρηματοδότηση , αλλά δεν είναι σε θέση να πει κάτι πιο συγκεκριμένο!

πηγη video: ilefkada

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights