Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Μαΐου 2024

Δημ. Κουρέτας : Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταθέτει το δικό της σχέδιο για την ανάταξη του Κάμπου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη, στη Λάρισα παρουσία φορέων, επιστημονικών ενώσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, παρουσιάζετε ένα ολοκληρωμένη σχέδιο διαχείρισης και ανάταξης του Θεσσαλικού κάμπου με την συμβολή όλων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023.

Είναι το σχέδιο της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Θεσσαλίας, λέει ο κ. Κουρέτας, που ταυτόχρονα θα δοθεί στη κυβέρνηση αλλά και στους πολίτες για διαβούλευση, κοστολογημένο περίπου στο μισό του σχεδίου της Ολλανδικής πολυεθνικής εταιρείας .

Είναι παράδοξο λέει ο κ. Κουρέτας, μια εταιρεία με ανάλογα σχέδια για χώρες της Αφρικής και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, να εμφανίζεται με σχέδιο περίπου ως θέσφατο, όταν μάλιστα σε αυτό προβλέπονται καλλιέργειες που μαθηματικά οδηγούν σε πολυεθνικούς κολοσσούς της διατροφικής αλυσίδας, μετατρέποντας του μικροπαραγωγούς της Θεσσαλίας σε υπαλλήλους τους, που θα εγκαταλείψουν την παραγωγή πάνω από 10 ονομαστών εξαγωγικών ΠΟΠ προϊόντων, που συμβάλλουν στο 1/3 περίπου του ΑΕΠ της χώρας στον πρωτογενή τομέα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναρωτήθηκε ακόμη πως είναι δυνατόν ο Ολλανδικός κολοσσός να ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μέσω ΣΔΙΤ, της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού των υδάτων στη περιφέρεια Θεσσαλίας, όταν ο αρχαιότερος οργανισμός στην ίδια την Ολλανδία, είναι ο δημόσιος φορέας διαχείρισης των υδάτων της εδώ και 5 αιώνες.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών – Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

0 Shares
  • Source: https://www.youtube.com/watch?v=t45mr0IO1tk

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights