Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Μαΐου 2024

Γ.Γαβρίλης στον prisma 91,6: Ο δήμαρχος πρέπει να υλοποιήσει ΜΟΠΑΚ και ΒΙΟ.ΚΑ και μετά να επέμβει για βελτιώσεις

Επηρεάζεται από  ανθρώπους του στενού του κύκλου που δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση των έργων κ έχουν άλλα σχέδια για την περιοχή…

Την τοπική επικαιρότητα κλήθηκε να σχολιάσει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews.gr Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Σχολιάζοντας για άλλη μια φορά τα έργα τα οποία τα συζητάμε για πολλά χρόνια και παραμένουν μη υλοποιήσιμα, είπε ότι δεν μπορούμε να μηδενίσουμε προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν από προηγούμενους δημάρχους, αν και ο νέος δήμαρχος Ξ. Βεργίνης πώς ξεκινάει τα πάντα από μηδενική βάση.

Όμως όλοι γνωρίζουμε πως ένα έργο ΕΣΠΑ χρειάζεται κάποια χρόνια για να μπορέσει να ωριμάσει και δεν μπορεί να αλλάξει έτσι εύκολα.

Οι προηγούμενοι για το έργο της αποχέτευσης, ο ένας έκανε τις μελέτες, ο άλλος υποτίθεται ότι έφτιαξε τον φάκελο ο οποίος εγκρίθηκε πήραμε τα χρήματα φτάσαμε στον ανάδοχο και ξαφνικά λέμε στοπ και αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.

Τόσο καιρό κάνουμε λόγο για τον βιολογικό ότι υπολειτουργεί. Ξαφνικά βλέπουμε ότι υπάρχει μία πηγή χρηματοδότησης και την απορρίπτουμε.

Εκτιμώ ότι ο δήμαρχος μπορεί να προβεί στην εκτέλεση του έργου όσον αφορά την Γυράπετρα. Όσον αφορά τις αποχετεύσεις υπάρχει εγκεκριμένο έργο ΕΣΠΑ. Μάλιστα υπάρχει και η πρόβλεψη να βελτιωθεί στο μέλλον και ο μη λειτουργικός  βιολογικός και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να το σταματάμε από τη στιγμή που έχουμε τα χρήματα τώρα για να τον κάνουμε τριτοβάθμιο τον βιολογικό και εγώ σε αυτό είμαι υπέρ.

Δεν καταλαβαίνω το πράγμα από κολλάει αφού ο ίδιος ο δήμαρχος έχει πει πως πρώτα πρέπει να εκτελεστεί το έργο εσπα και μετά να γίνουν οι οποίες βελτιώσεις και αυτό το είπε για το έργο της ανάπλασης της εισόδου της Λευκάδας

Γιατί στην περίπτωση με τον βιολογικό δεν ισχύει και πρέπει να το φρενάρουμε, το ίδιο και με το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ.

Μάλιστα είναι γνωστό ότι ο βιολογικός αυτή την στιγμή λειτουργεί  με αλχημείες και μάλιστα οι δημότες έχουν βγάλει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης υπάρχει δυσοσμία και πόσο να αντέξουν οι κάτοικοι σε αυτή την περιοχή η οποία είναι υποβαθμισμένη, μαζί με τα απορρίμματα τα σκουπίδια τους μαθητές και τους αθίγγανους στην καλύτερη περιοχή της Λευκάδας.

Μάλιστα το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Χ.Καλού για το θέμα της αποχέτευσης είχε και στελέχη από την τωρινή δημοτική αρχή και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που στήριζαν τον τότε δήμαρχο και μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη ιστορία τότε με τον κ. Σολδάτο ο οποίος είχε εκδιώξει άρον άρον και τον κ. Λιβιτσάνο για το θέμα αυτό γιατί το θεωρούσε σοβαρό και μείζον θέμα όπως και είναι.

Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά για τα έργα ΕΣΠΑ μπορούν πρώτα να εκτελεστούν και στη συνέχεια να γίνει όποια αναβάθμιση.

Σχετικά με την νέα χρηματοδότηση στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς για την χρηματοδότηση του νέου αγωγού ύδρευσης είπε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από που θα είναι η χρηματοδότηση.

Αν ο βουλευτής εννοεί ότι θα χρησιμοποιηθούν εθνικοί πόροι να σας πω ότι πρόκειται για περιορισμένους, καθώς κοίταζα το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από εθνικής πόρους όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που υποβλήθηκε για τη αυτός θα είναι ο φορέας υλοποίησης για το έργο εκεί και το συνολικό κόστος των έργων είναι 34.000.000 ευρώ και δεν είδα ακόμα τίποτα για την χρηματοδότηση του αγωγού.

Ότι ένα ολόκληρο πρόγραμμα μιας περιφέρειας είναι μόλις 34.000.000 ευρώ φανταστείτε πόσο αδύνατη φαντάζει η χρηματοδότηση ενός έργου που κοστίζει 112.000.000 ευρώ,

Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις του κ. Βουλευτή αλλά επιμένω ότι πρώτα θέλω να βλέπω χαρτιά.

Στην Θεσσαλία στο νέο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση κατέβασε και ένα σκέλος για την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλίας όπου ιδιώτης θα τα παρακολουθεί. Αντέδρασε η αντιπολίτευση όμως το ζήτημα πέρασε.

Αντιλαμβάνεσαι πως με κάθε πρώτο πρόβλημα θα φωνάζουν την ΕΥΔΑΠ, καθώς είναι θετικό αν μπορεί να μας βοηθήσει ως κρατική εταιρεία. Οι  μετοχές της μην ξεχνάς πως είναι στο υπερταμείο οπότε εκεί θα υπάρξει πώληση των μετοχών, ειδικά τώρα που θέλουμε να μειώσουμε το χρέος πάση θυσία και θα γίνουν ιδιωτικοποίηση σε μία νύχτα.

Μάλιστα δεν ξέρουμε και που θα πέσουμε μη συμβεί το ίδιο σκηνικό με τα τρένα και να τα ιδιωτικοποιήσουμε και να μην λειτουργούν και να τα πληρώνουμε ξανά.

Όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τις πρώτες ημέρες της δημοτικής αρχής στο Μεγανήσι, είπε ότι γίνονται προσπάθειες , ωστόσο έχει χαθεί το στοίχημα της καθημερινότητας.

Ο δήμαρχος Μεγανησίου δεν διεκδικεί έχει περιοριστεί όπως και στην Λευκάδα σε αυτά που του δίνουν , πιεζόμενος από την  προσωπική του φιλοδοξία να παρουσιάσει έργο. Το Μεγανήσι δεν έχει Γενικό Ιατρό και δεν γίνεται καμία αναφορά. Όπως επίσης δεν διεκδίκησε την αντιπροεδρία στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Ο Γιώργος Γαβρίλης επίσης έκανε εκτενή αναφορά στην δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Ιόνιο, ανέφερε ότι περιορίζει τους Μεγανησιώτες κι όχι μόνο ψαράδες, απαγορεύει την προσέγγιση ψαράδων στα νησιά Φερμέκουλα, Άτοκος, Αρκούδι πιθανόν και Κυθρό και σε συνδυασμό με τις απαγορεύσεις στην ζώνη natura, ουσιαστικά καταργεί  τις τράτες και ανοίγει σοβαρά ζητήματα ελέγχου και καταργησης ατομικών και ιδιωτικών δικαιωμάτων, αφού η επιτήρηση θα γίνεται μέσω αέρος.

Ακούστε όλη την συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παύλος Δάγλας : Οι σύμβουλοι που δεν έρχονται να ψηφίσουν την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος στερούν έργα 673.000 από το Μεγανήσι

Μεταξύ αυτών  και την μεταφορά των σκουπιδιών στην Βλαχέρνα Αγαπητοί συμπατριώτες , σας παρουσιάζουμε την πρώτη αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τεχνικού Προγράμματος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights