Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Μαΐου 2024

Ιδρύεται εθνικό θαλάσσιο πάρκο στο Ιόνιο με επίκεντρο τα νησιά “Φερμέκουλα”

Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου μαζί με ακόμα ένα που θα δημιουργηθεί στο Αιγαίο

Για την επιτήρησή τους θα αξιοποιηθεί υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, με drones, ραντάρ, δορυφόρους και σκάφη, σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα θα εξοπλιστεί και θα στελεχωθεί κατάλληλα το Λιμενικό Σώμα.

Το όλο εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης κι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026 , χρονιά  όπου θ΄ απαγορευθούν  πολλές  επαγγελματικές αλιευτικές δραστηριότητες εντός των εθνικών θαλάσσιων πάρκων με προβλέψεις για αντισταθμιστικά ωφέλη για τους επαγγελματίες ψαράδες.

Μέσα σε αυτά τα  θ΄απαγορευθεί οριστικά  η είσοδος των μηχανότρατων το 2026 , ενώ  προβλέπεται και η καθολική απαγόρευση και στις υπόλοιπες προστατευμένες περιοχές natura  μέχρι το 2030.

Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο διαμηνύει προς τους ιδιοκτήτες βινζότρατας ότι δεν θα υπάρξει νέα ευκαιρία απόσυρσης σκαφών πέραν αυτής που τρέχει αυτήν την περίοδο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ” παρουσιάζει για τέταρτη χρονιά το Μεγανησιώτη Βασίλη Κανέλλο

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ”  παρουσιάζει για τέταρτη χρονιά το Μεγανησιώτη Βασίλη Κανέλλο στο θεατρικό με τίτλο “Ο αυτόχειρας” του Νικολάι Έρντμαν, που […]

Συγχαρητήρια μηνύματα του δημάρχου Μεγανησίου για Πολίτη Αιμιλία και για τους επιτυχόντες στις εξετάσεις

Δείτε εδώ το συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για την μαθήτρια και έφηβο Βουλευτή Πολίτη Αιμιλία. Δείτε εδώ το συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για τους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights