Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Όταν στο βούρκο του βιολογικού μαλώνουν τα βουβάλια… την πληρώνουν τα βατράχια!

Βατράχια δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των Καρυωτών, Λυγιάς, Νικιάνας, αλλά όλη η Λευκάδα. Βουβάλια είναι όλοι αυτοί που στη πλάτη ενός ολόκληρου νησιού, απέκρυψαν εντέχνως τη σοβαρότητα της απόρριψης λυμάτων στο δίαυλο Λευκάδας (Ουσιαστικά ένα ποτάμι που ενώνει το Ιόνιο πέλαγος με τον όρμο Δρεπάνου)

Ο Δίαυλος, το πολιτισμικό ποτάμι που μας ενώνει με την ηπειρωτική Ελλάδα, που γειτονεύει με περιοχές Natura , που φιλοξενεί αρχαία κάστρα και μνημεία, που γειτονεύει με ιχθυοπαραγωγό όρμο, δέχεται λύματα ελλιπώς επεξεργασμένα, και κάποιες φορές εντελώς ανεπεξέργαστα για πάνω από 20 χρόνια.

Καταστρατηγήθηκε διαχρονικά κάθε διαδικασία επιστημονική, διοικητική, κοινωνική .

Μελέτες, αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, υπουργικές αποφάσεις, όλες στο βωμό της σκοπιμότητας ανώτερων κοινωνικών συμφερόντων, αγνοώντας το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που έχει συντελεστεί στη Λευκάδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Η οσφρητική πανδαισία τα πρωινά, είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της φύσης, που μας φωνάζει βοήθεια και κανείς δεν ευαισθητοποιείται!

Τα βουβάλια διαχρονικά μοιράζουν υποσχέσεις προεκλογικά, αντλώντας ψηφαλάκια, αγνοώντας παντελώς το θάνατο μιας ευαίσθητης περιοχής.

Το άγιο δισκοπότηρο του τουρισμού πιέζει πληθυσμιακά και αποκρύπτει εντέχνως τη σοβαρότητα του προβλήματος.
– Ο πελάτης δεν πρέπει να γνωρίζει ότι κολυμπά σε μη επεξεργασμένα λύματα.

Η νεοσύστατη επιτροπή αγώνα των κατοίκων διεκδικεί :

1)Σωστή λειτουργία του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού με το απαραίτητο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό.
2) Άμεση δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στις κοινότητες, Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας και Τσουκαλάδων, όπως προβλέπονταν στο έργο που απεντάχθηκε πρόσφατα. Σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο Λυγιάς.

3) Δημιουργία νέου δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού

4)Άμεση κατασκευή αγωγού λυμάτων που να εκβάλει στην ανοιχτή θάλασσα, όπως η επιστήμη επιτάσσει.

Για την διεκδίκηση όλων των παραπάνω, δημιουργήσαμε ανοιχτή επιτροπή αγώνα και προχωρούμε σε άμεσο συντονισμό όλων των κατοίκων και φορέων του νησιού.

Ε.Α.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘ
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας με τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Το Συντονιστικό της Ν. Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, ύστερα από αίτημά τους, με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων της Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights