Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Ο Ριμπολόβλεφ “πάτησε φρένο” και στην επένδυση στο Σκορπιό

Εντολή αναστολής των εργασιών μέχρι νεωτέρας

Σε φάση αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίου και ζωής φαίνεται  να  διανύει ο Ρώσος Μεγιστάνας Dimitri Ribolovlef  σύμφωνα με  δημοσιεύματα  Γαλλόφωνων κι Αγγλόφωνων  εφημερίδων.

Αφού έκλεισε εξωδικαστικά την δίκη με τον Ελβετό επιχειρηματία  έμπορο τέχνης Ιβ Μπουαβιέ τον Νοέμβριο ου 2023 για υπερχρέωση έργων ζωγραφικής, έχασε και την δίκη στην Νέα Υόρκη από τον οίκο Sotheby’s τον Ιανουάριο 2024 για συνέργεια στην εξαπάτηση,  κλείνοντας  έτσι μια πολύχρονη διαμάχη με πολλά έξοδα και ατελείωτες ώρες ενασχόλησης μιας όχι και τόσο ευχάριστης κατάστασης.

Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό πρακτορείο  Associated Press.

“Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ διερευνά την πιθανότητα να πουλήσει τα μερίδιά του στη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Μονακό.

Ο Ριμπολόβλεφ είναι ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Μονακό από το 2011.

Αφού η εφημερίδα Les Echos ανέφερε ότι ο μεγιστάνας των λιπασμάτων ήταν ανοιχτός στην πώληση του συλλόγου και είχε δώσει εντολή στον όμιλο Raine να εργαστεί σε ένα έργο ολικής ή μερικής αποεπένδυσης, εκπρόσωπος του οικογενειακού γραφείου του Ριμπολόβλεφ επιβεβαίωσε την κίνηση.

«Ο πλειοψηφικός μέτοχος της AS Monaco αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία για να διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές για το μερίδιό του στον σύλλογο αφού έλαβε αυτόκλητο εισερχόμενο ενδιαφέρον», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε email στο Associated Press. «Ο πλειοψηφικός μέτοχος διατήρησε τον όμιλο Raine για να είναι ο αποκλειστικός οικονομικός του σύμβουλος για αυτό το θέμα».

Το πιο ανησυχητικό όμως γεγονός που αφορά και την περιοχή μας είναι ότι παράλληλα έχει σταματήσει και η εκτέλεση του project στο Σκορπιό, έχουν ανασταλεί οι οικοδομικές εργασίες, έχουν απολυθεί σχεδόν  το 80% όλων όσων  ασχολούνταν με τις μελέτες , τις επιβλέψεις και τις κατασκευές των έργων στο νησί και γενικά όλη η επένδυση εάν δεν έχει ματαιωθεί , τουλάχιστον οδηγείται σε ολοκλήρωση στο απώτερο μέλλον με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον , όσο και στην τοπική κοινωνία.

Φαίνεται η “κατάρα των Ωνάσηδων” εδραιώνει την παρουσία της ως αστικός μύθος αποκτώντας γεωγραφικό χώρο και  μετοχικό δικαίωμα στο νησί του Σκορπιού, υπενθυμίζοντας  την Σολομώντεια φράση  “Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης”

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights