Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Έργο αποχέτευσης Λευκάδας : Τον Καλό δείχνει ως υπαίτιο της ο Βουλευτής, τον Βεργίνη φωτογραφίζει το Υπουργείο

Μπαλάκι του πινγκ-πονγκ οι ευθύνες της καθυστέρησης και του κινδύνου της απένταξης του έργου

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο  τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Χαράλαμπου Καλού καθυστέρησε επί διμήνου να υποβάλλει στην Οικονομική Επιτροπή την μειοδοτική διαδικασία  για απόφαση ανάδειξης αναδόχου, έγγραφο και διαδικασία  που τελικώς διεκπεραίωσε με επιτυχία σύμφωνα με τον έγκριτο νομικό κ. Γράψα , εντός των προθεσμιών  που απαιτούσε κατ΄ελάχιστον το Υπουργείο .Σύμφωνα με τον Βουλευτή  κ. Καββαδά και τον νυν δήμαρχο Λευκάδας απαιτούνταν ακόμημία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Τι  μας είπε ο ίδιος ο δήμαρχος Λευκάδας για την επίσκεψή του στο Υπουργείο κατόπιν  του εγγράφου που έλαβε πενήντα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του:

“Κάποια στιγμή όμως ήρθε η επιστολή από τον γενικό γραμματέα Μανώλη Γραφάκου η οποία λέει ότι δεν επετεύθη το πρώτο ορόσημο, δεν έχει βρεθεί ο πρώτος ανάδοχος , να έχουν τελειώσει και οι ενστάσεις  και το έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Έμεινα άναυδος γιατί αρχικά δεν είχα καμία ενόχληση και τοποθέτηση από την πλευρά των υπηρεσιών. Επίσης δεν είχα από πουθενά αλλού καμία αντίθετη τοποθέτηση και ήμουνα χαρούμενος γιατί είχα κουβεντιάσει με τις υπηρεσίες και προχωράμε.

Ο κ. Καλός λέει ότι η επιστολή δεν αναφέρει τη λέξη απένταξη όμως  στα Ελληνικά δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι αληθές. Η επιστολή λέει ότι δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί το έργο, άρα αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται.

Την επόμενη μέρα πήγα κατευθείαν στις υπηρεσίες, μάλιστα πηγαίνω σε ένα γραφείο όπου εκεί στέλνονται τα έγγραφα,  εκεί τυχαία είδα και μία συμπατριώτισσά μας.

Στη συνέχεια πηγαίνουν στον κύριο γενικό που είχα κλείσει ραντεβού και μάλιστα είχα ζητήσει από τον κύριο υπουργό να συναντηθώ. Για αρκετή ώρα προσπαθούσα να το πω με διάφορους τρόπους ότι αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνει και δεν πρέπει το χέρι του να πάει και να γράψει την απένταξη.

Είχα μαζί μου όλα τα έγγραφα από την υπηρεσία, καθώς δεν κάνω τίποτα εάν δεν συμβουλεύω ή δεν συμβουλεύομαι τις υπηρεσίες.

Εγώ επέμεινα ότι δεν μπορείτε να πετάξετε ένα έργο στο παρά πέντε και από το υπουργείο απάντησαν ότι δεν είμαστε εμείς στο παρά πέντε αλλά εσείς γιατί δεν το ολοκληρώσατε και το αφήσατε την τελευταία στιγμή.”

Το Υπουργείο λοιπόν  δεν κατονομάζει  ή εάν θέλετε καλύτερα δεν περιορίζει τις ευθύνες στην τέως Δημοτική Αρχή, χρησιμοποιεί δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο επιμερίζοντας τις ευθύνες  στην καθεμία στον βαθμό που της αναλογεί. Μπορεί δηλαδή ο Χαράλαμπος Καλός να μην προκαλούσε καμία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής απογοητευμένος από το πρόσφατο  εκλογικό αποτέλεσμα  και πολύ απλά να περίμενε να ολοκληρωθεί η θητεία του χωρίς να πράξει τα δέοντα. Θα μπορούσε να είχε επιλέξει την θαλπωρή της οικίας του σήμερα που μιλάμε, θα ήταν αυτός ικανός κι αναγκαίος λόγος να χαθεί η χρηματοδότηση;

Δεν είναι λογικό, τουλάχιστον τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις με τα χρονικά ορόσημα των απαιτούμενων ενεργειών να ήταν γνωστά στην Δημοτική Αρχή που θ΄αναλάμβανε τον δήμο από 1/1/2024 ; Πόσω  μάλλον την στιγμή που για το συγκεκριμένο έργο υπήρχε διαπαραταξιακός κοινός Αντιδήμαρχος ύδρευσης-αποχέτευσης , ο κ. Φίλιππος  Σκληρός;

Δεν έχει άραγε δίκιο ο τέως δήμαρχος Λευκάδας, όταν λέει στον Βουλευτή που λειτούργησε κατά δική του δήλωση “εν βρασμώ”, ότι έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί του (τον κατάλληλο χρόνο ) εφόσον υπήρχε άριστη συνεργασία των δύο , όλο το προηγούμενο διάστημα;

Δεν έχει άραγε ευθύνες η νέα Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι δεν συγκροτήθηκε έγκαιρα η Δημοτική Επιτροπή, δεν συνεδρίασε για να αναθέσει το έργο, δεν υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο, δεν έχει ψηφίσει ακόμα τον προϋπολογισμό που φέρνει άρον – άρον μεθαύριο εξαιτίας της αναγκαιότητας που θα έπρεπε να γνώριζε της συμβασιοποίησης του έργου της αποχέτευσης, όπως  θα αποδείξουμε παρακάτω.

Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που αναρτήθηκε στην διαύγεια του δήμου Λευκάδας( δείτε εδώ} ετεροχρονισμένα από τις 5 Ιανουαρίου ο δήμος Λευκάδας θα έπρεπε να είχε κάνει και να είχε αναρτήσει την ανάληψη υποχρέωσης της εκταμίευσης των χρημάτων

Βέβαια μόλις λίγες ώρες αργότερα έγινε ανάκληση της πράξης , αφού ως γνωστόν κανενός τέτοιου είδους πράξη δεν ευσταθεί νομικά χωρίς την ψήφιση του Προϋπολογισμού, έτσι μας προέκυψε η κατεπείγουσα συνεδρίαση της ψήφισης του Προϋπολογισμού Λευκάδας  στις 14 Μαρτίου!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Νέος κύκλος δοκιμασίας για το ΤΕΙ στη Λευκάδα. Υποβαθμίζουν τα ΤΕΙ σε σχολές τριετούς φοίτησης

“Στον αέρα”  ξανά οι φοιτητές που βλέπουν ν΄αναζωπυρώνονται σενάρια υποβάθμισης των σπουδών τους αυτή τη φορά με εισήγηση από την Αρχή Διασφάλισης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights