Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουνίου 2024

Υπό τις διαταγές των ΗΠΑ ελληνικά στρατεύματα ακόμη και στην Ουκρανία; Τι κατατέθηκε προς έγκριση στη Βουλή!

Την ώρα που η απειλή ενός μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό σενάριο και λίγες ημέρες μετά από την ανεξήγητη σπουδή του Έλληνα πρωθυπουργού να σπεύσει στην Οδησσό για συνάντηση με τον Ζελένσκι, τα σενάρια για νέο «ελληνικό πακέτο βοήθειας» προς την Ουκρανία οργιάζουν. Κάποιοι πλέον δεν αποκλείουν ακόμη και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών κι όταν άλλοι τους απαντούν με τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις γελούν. Δυστυχώς σε αυτό το κλίμα έρχονται και τα άκρως περίεργα άρθρα τεχνικών μνημονίων που συνοδεύουν την ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία και σύμφωνα με τα οποία τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να τεθούν υπό τις διαταγές των ΗΠΑ οπουδήποτε στην Ευρώπη για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών!

Προβλέπεται ακόμη παραίτηση όλων των αξιώσεων μας σε περίπτωση απωλειών!

Αυτά τα μνημόνια κατατέθηκαν προς έγκριση στη Βουλή!

Ιδού οι παράγραφοι που προκαλούν απολύτως δικαιολογημένη καχυποψία για τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

   

Προφανώς οι απαντήσεις της κυβέρνησης θα είναι στη γνωστή γραμμή του «δεν είναι αυτό που νομίζεις»! Ελπίζουμε ότι θα εξηγήσουν επαρκώς τι ισχύει και ευχόμαστε η αντιπολίτευση να πάψει να την «χαρίζει» διαρκώς στα όσα απίθανα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, για να μην γίνει δυσάρεστη στους «συμμάχους». 

Διαβάζοντας τα συγκεκριμένα άρθρα κατανοούμε όσους γελούν μόλις ακούν για τις διαβεβαιώσεις του κ.Μητσοτάκη σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ελληνικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Με βάση αυτά που διαβάζουμε αν οι ΗΠΑ θελήσουν να «βάλουμε ένα χεράκι» έστω και βοηθητικά στην Ουκρανία δεν θα μας το ζητήσουν απλώς! Θα μας υπενθυμίσουν τι έχουμε υπογράψει!

Αυτά αποτελούν μέρος της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας την οποία μας σέρβιραν με «γαρνιτούρα» θριάμβου και ως «αμερικανική ασπίδα» έναντι της τουρκικής απειλής!

Πηγή: militaire.gr

0 Shares
  • Source: https://www.militaire.gr/ellinika-stratevmata-ameriki-oukrania/

Σχετικά άρθρα

Ο «μαύρος» θησαυρός του Ιονίου!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βελγικής Dewereldmorgen.be Σημαντικά χαρακτηρίζει τα ενεργειακά αποθέματα που κρύβονται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας, η βελγική ειδησεογραφική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights