Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Μαρίνα Βλυχού: Η πιο κραυγαλέα περίπτωση υφαρπαγής φυσικού και οικονομικού πλούτου από τον γηγενή πληθυσμό!

Πως με  πρόσχημα την μαρίνα, παραδίδεται σε επενδυτικά funds όλος ο πλούτος της περιοχής

όπως αναφέρει ο Γιώργος Θερμος , στην προσωπική του ιστοσελίδα που διατηρεί στο facebook

“Ο σχεδιασμός που περιγράφεται στην ΣΜΠΕ, συμβατός σε μια λογική «real estate», αποβλέπει στη μεγιστοποίηση της οικονομικής-μεσιτικής δραστηριότητας του “ιδιοκτήτη?” και στην προσέλκυση «επενδυτών» στους οποίους θα παραχωρηθεί το σύνολο της έκτασης (χερσαίας και θαλάσσιας) για περισσότερο από 35 χρόνια, αδιαφορώντας για τη συρρίκνωση του ελεύθερου δημόσιου χώρου και την ανάπτυξη εμποδίων στην πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, η οποία πλέον δεν θα προσφέρεται ούτε για αναψυχή, ούτε και ως χώρος εκτόνωσης σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η νέα χερσαία ζώνη 134 στρεμματων προβλέπεται να δημιουργηθεί με επίχωση θάλασσας 80 στρέμματα+ 13 στρέμματα επί πασσάλων +40 κατάληψης της υφιστάμενης ζώνης αιγιαλού.

Δημιουργούνται 15000 τμ δόμησης εκ των οποίων 10.000 τουριστικές χρήσεις (ξενοδοχείο – κατοικίες -εστιατορια κλπ).

Ειδικά ο τομέας 3 με έκταση 33 στρέμματα στο + 3 υψόμετρο, αποτελεί νησί με αποκλειστική χρήση ξενοδοχείο – κατοικίες – πισίνες και συντελεστή κάλυψης 0, 22-δόμησης 0,19 και ύψος κτιρίων +3+7,5+στέγη από στάθμη της Θάλασσας.

Σε Όλο το θαλάσσιο μέτωπο του Βλυχού κατασκευάζονται τα κτίρια διοίκησης και ο πύργος 12 μετρων( τομέας 1-2600 τμ δόμηση για διοίκηση μαρίνας και τομέας 2-3700 τμ δόμηση για διοίκηση και τουρισμό/αναψυχή)”

διαβάστε εδώ την Τεχνική Περιγραφή

δείτε  εδώ την Χωροταξική  Οργάνωση

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights