Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Ας αφήσουμε να ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης και να το κρίνουμε συνολικά. Δεν καταλαβαίνω την συζήτηση για την ζεύξη όταν έχει επιλεγεί η οριστική λύση της υποθαλάσσιας”

Στο απογευματινό μαγαζίνο του Prisma 91,6 με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη σχολίασε τοπική επικαιρότητα ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews.gr Γιώργος Γαβρίλης.

Αναφορικά με το Μεγανήσι, όπως είπε  συνεχίζεται κανονικά ή οικοδομική δραστηριότητα. “Καθημερινά το νησί γεμίζει με εργατικό δυναμικό, τσιμέντα, σίδερα και γίνεται ένας οργασμός οικοδομής”

Η ανάπτυξη ωστόσο δημιουργεί προβλήματα και ένα από αυτά είναι η κατάπόνηση του οδικού δικτύου, κάτι που συμβαίνει και στην Λευκάδα που όλο φτιάχνουμε τους δρόμους και αυτοί παραμένουν χαλασμένοι.

Σχετικά με το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής για την μεταφορά απορριμάτων, είπε πωςοι καταγγελίες δεν αφορούσαν τον ίδιο τον σκουπιδότοπο, αλλά την μεταφορά μέσω φορτηγών και αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και καλύπτονται τα σκουπίδια γιατί υπήρχε θόρυβος και φασαρία.

“Όπως γνωρίζεις ο δήμος Μεγανησίου έχει ένα μεγάλο πρόστιμο τόσο για τα σκουπίδια και την διαχείρισή τους καθώς οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έριξαν ένα πρόστιμο 423.000 ευρώ, που είναι περίπου δύο φορές ο προϋπολογισμός του δήμου που τρέχει κάθε χρόνο για τα έργα του.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της περιφέρειας, από τη στιγμή που αυτό θα πληρωθεί μέσω των δημοτών από τα ανταποδοτικά τέλη. Είχε γίνει μία πρώτη προσπάθεια από τον πρώην δήμαρχο Παύλο Δάγλα ο οποίος είπε πως είναι ανέφικτο για τον δήμο να προχωρήσει στην αποπληρωμή αυτού του προστίμου λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού του δήμου Μεγανησίου, ωστόσο αυτή η ένσταση  δεν έγινε δεκτή  και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για το πρόστιμο και δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει.”

Ωστόσο ο σκουπιδότοπος προχωράει κανονικά ως αποκατάσταση δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα να μην φάμε το πρόστιμο, για αυτό θα πρέπει να μας απαντήσει ο πρώην δήμαρχος.

Σχολιάζοντας τον δήμαρχο Λευκάδας Ξ. Βεργίνη, είπε πως θεωρεί πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση ο ενδελεχής έλεγχος για θέματα του δήμου, όμως πρέπει να πω πως οι  συντοπίτες του τον κατηγορούν για συγκεντρωτισμό. Ο ίδιος στο πρόσωπό του τα έχει πάρει όλα πάνω του, δεν δίνει αρμοδιότητες και κάπως έτσι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα κανείς μόνος του, γιατί το υλικό και ο όγκος δουλειάς είναι τεράστια.

Πρέπει να πω πως τους ανθρώπους που έχεις βρει για να διοικήσεις, έχεις εντοπίσει από πριν λίγο και διοικείτε μαζί και συνολικά κρίνεστε.

Βρισκόμαστε σχεδόν στα τέλη Φλεβάρη και δεν έχει ακόμα συνεδριάσει το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Δεν έχει ακόμα προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις για να πάρει τους πράκτορες, μία διαδικασία που έπρεπε να τρέχει από τον περασμένο Νοέμβρη.

Αυτό σημαίνει ότι θα έρθει ο Αύγουστος και θα τρέξουμε τότε τις κάποιες διαδικασίες, με αυτό θέλω να σου πω πως εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να αντέξεις τόσο όγκο δουλειάς και εκεί είναι το μεγαλο στοίχημα, μαζί με τα μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας, ειδικά με την αποχέτευση και το νερό.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να είμαστε στο Φεβρουάριο και να μένουν περιοχές του νησιού χωρίς νερό, αναρωτιέμαι τι θα γίνει το καλοκαίρι.

Σχετικά με το έργο της ανάπλασης της παραλίας και τον θόρυβο που έχει προκύψει, υποστήριξε πως είναι υπερβολικός καθώς το έργο είναι μέσω  ΕΣΠΑ αν και έχει γίνει καθυστερημένα.

Ωστόσο είναι μία αλλαγή στη Λευκάδα, πρέπει να τη δούμε και να δοκιμαστεί,  για εμένα αυτή τη στιγμή το έργο εξυπηρετεί την είσοδο της πόλης, ενδεχομένως όμως να αλλάξει με την υποθαλάσσια ζεύξη.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε για το πώς θα γίνει η σύνδεση με τη Λευκάδα. Το ζήτημα για εμένα έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγουμε κουβέντες τώρα πλέον είναι η ώρα της υλοποίησης, παρόλο που εμένα προσωπικά να μην με ικανοποιεί η λύση, από τη στιγμή όμως που καταλήξαμε εκεί η απόφαση είναι σεβαστή και το έργο πρέπει να προχωρήσει.

Μην ακολουθήσουμε την ίδια λογική με την πλατεία που περιμέναμε 20 χρόνια για να υλοποιηθεί και ξαφνικά αποφασίσαμε ότι δεν μας αρέσει.

Ας αφήσουμε να δοκιμαστεί το έργο, να δούμε πως θα ολοκληρωθεί με την πλακόστρωση στην Μαργαρίτα και να το δούμε συνολικά το έργο.

Σχολιάζοντας την αντιπολιτευτική προσπάθεια του Χαράλαμπου Καλού, εκτίμηση ότι προσπαθεί να θυμίζει στους συμπολίτες μας το έργο το οποίο έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος δήμαρχος που να έχει επανέλθει από τη στιγμή που έχει χάσει τις εκλογές, δεν μου έρχεται κάποιος στο μυαλό μου.

Ο ίδιος όμως θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει ξανά το δήμο Λευκάδας. Ο συγκεκριμένος έκανε και κάποιο έργο, δεν ήταν μία δημοτική αρχή που δεν άφησε κάποιο αποτύπωμα.

Είναι όμως θετικό ότι κάνει αντιπολίτευση, γιατί κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο σηκώνονται και φεύγουν. Θεωρώ θετικό ότι διεκδικεί γιατί έκανε και τον κινηματογράφο Απόλλωνα  που προσπαθούσαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, θεωρώ πως είναι μέσα στα πλαίσια του πολιτικού παιχνιδιού.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, είπε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει 23 νέους φορολογικούς νόμους από πέρυσι, πρέπει να εναρμονιστούμε με αυτούς και τα πράγματα στον κλάδο μας είναι πολύ δύσκολα.

Με την διασύνδεση των Pos αναγκάζει να πάρουμε καινούργιες ταμειακές μηχανές, υπάρχει ένα voucher που δεν ξέρουμε αν έχει εγκρίνει, θέλoyn μέχρι τέλος Φλεβάρη να είμαστε έτοιμοι αλλιώς μας απειλούν με πρόστιμα. Ότι δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια θέλουν να το κάνουν σε τρεις μήνες και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δημος Λευκάδας: Ανοιχτή δηµοπρασία για την εκµίσθωση τµηµάτων αιγιαλού παραλίας για οµπρέλες – ξαπλώστρες -θαλάσσια µέσα αναψυχής – καντίνες ∆.Ε. Απολλωνίων Ελλοµένου και Λευκάδας

Όροι-προϋποθέσεις- ημερομηνίες ∆εκτοί στο διαγωνισµό είναι Φυσικά ή Νοµικά πρόσωπα(ΕΠΕ, Ο.Ε κλπ).Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δηµοπρασία πρέπει να […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights