Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Προβληματική η λειτουργία του βιολογικού στο Νυδρί

Βούλωσαν για πολλοστή φορά τα φρεάτια στο παραλιακό μέτωπο του Νυδριού

Προβληματικό αποδεικνύεται όλο το παραλιακό δίκτυο αγωγών στο Νυδρί, αφού έχει σε πολλά σημεία υποστεί καθίζηση, δυσκολεύοντας την  απρόσκοπτη ροή των λυμάτων που οδεύουν προς επεξεργασία.

Το αποτέλεσμα αυτής της κακοτεχνίας καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν  με συχνές επεμβάσεις του οι εργαζόμενοι στον τομέα αποχέτευσης  του δήμου Λευκάδας πολύ συχνά του καλοκαιρινούς μήνες , ακόμα και σε ώρες όπου υπάρχουν τουρίστες στις παρακείμενες επιχειρήσεις εστίασης.

Όπως μας ενημέρωσαν υπάλληλοι του συνεργείου που συμμετείχαν σε μία προχθεσινή “χειμωνιάτική” επέμβαση,  το πρόβλημα πλέον έχει διογκωθεί από τα λίπη που έχουν συσσωρευθεί στο δίκτυο και τον υπέρμετρο τουρισμό της περιοχής , με αποτέλεσμα το δίκτυο να χρειάζεται πιο συχνές επεμβάσεις για απόφραξη , ακόμα και τον Χειμώνα!

Σε ερώτησή μας για το πως πιστεύουν πως μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί η κατάσταση  κατά την γνώμη τους, η απάντηση δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη για την εξέλιξη του προβλήματος.

Μόνο με ριζικό τρόπο, ξήλωμα και εκ νέου δημιουργία νέου δικτύου με τεχνικές προδιαγραφές που δεν θα επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα, ήταν η απάντηση.

Τώρα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντως δεν υφίσταται πρόβλημα στο Βιολογικό Ελλομένου , υπάρχει εξωτερικός συνεργάτης επομένως υπάρχει επίβλεψη!

Για την ιστορία πάντως διευκρινίζουμε ότι

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 9/5/2023, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και ο καθορισμός της ημερομηνίας της δημοπράτησης του έργου «Επέκταση δικτύων αποχέτευσης Δ.Ε. Λευκάδας, Νυδριού και Βασιλικής», προϋπολογισμού 4.491.436,62 με ΦΠΑ.

Το παραπάνω υποέργο είναι μέρος της πράξης: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Λευκάδας», στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», με το ποσό των 9.272.778,62€. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλες τις περιοχές των Βαρδανίων και Περιβολίων-Δορυφόρου του σχεδίου πόλεως Λευκάδας, του οικισμού Φρυνίου, και σε περιοχές του Νυδριού-Μεγάλου Αυλακίου και Βασιλικής-Πόντης.

Μένει να δούμε πως με αυτά τα προβλήματα στην λειτουργία των βιολογικών , πως θα γίνει εφικτή η επιπλέον επιβάρυνση του φόρτου λειτουργίας τους!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights