Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2024

Eκτός λειτουργίας(!) ο Βιολογικός της Λευκάδας…

Στην Ζάκυνθο κάνουν μπάνιο στο πετρέλαιο και στην Λευκάδα στα…

Στις 13/12/2021 ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης και ετέρος της Δημοτικής Αρχής κ. Θοδωρής Σολδάτος στο Δημοτικό Συμβούλιο βάζει θέμα κακής λειτουργίας του Βιολογικού της Λευκάδας, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος  ύδρευσης -αποχέτευσης κ. Γ. Λιβιτσάνος

αμφισβητεί ευθέως το πολιτικό και πραγματικό ζήτημα του Θ. Σολδάτου που θέτει για  την  κακή  λειτουργία του μηχανοστασίου του βιολογικού στις Αλυκές.

Η απάντησή του τότε , ενόχλησε σφόδρα τον Θοδωρή Σολδάτο, αφού έπληττε κύρια το κύρος και την αξιοπιστία του , αλλά και την εικόνα και την ουσία του προβλήματος,  που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην περιοχή.

Έτσι όχι μόνο αντικαταστάθηκε , αλλά ο νέος αντιδήμαρχος(Φίλιππος Σκληρός)  επιλέχθηκε από το στενό πολιτικό κύκλο του τ. Βουλευτή κι αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Λευκάδας.

Ο νέος Αντιδήμαρχος που τυγχάνει και σήμερα της εμπιστοσύνης του κ. Ξενοφώντα Βεργίνη αναφέρει επι λέξει τα εξής στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 21/2/2022:

“Υπάρχουν δεξαμενές με δύο συστήματα compact  η κάθε μία .Ο βιολογικός  περιλαμβάνει δύο δεξαμενές με δύο compact  η κάθε μία , και κάθε compact  αποτελείται  από σύστημα αερισμού ,  μοτέρ, ρότορα και  μειωτήρα , είναι ένας συνδυασμός. Θα πρέπει να λειτουργούν όλοι οι ρότορες ώστε  οι μικροργανισμοί να οξυγονώνονται για να αποδομούν τα λήμματα.Ο βιολογικός της Λευκάδας έχει τέσσερα συστήματα compact, μέχρι πριν από λίγους μήνες δούλευαν τα δύο, τώρα δουλεύει μόνο το ένα!!!

Αυτή την στιγμή έγινε ανέλκυση των τριών  με συτόχο να επισκευαστούν και να μπουν σε λειτουργία .Το 2016 επισκευάστηκαν επιτόπου οι δύο ρότορες, τώρα γίνεται κάτι το διαφορετικό, έγινε ανέλκυση και στους τρεις, περιμένουμε να δούμε το οικονομικό, πόσα χρήματα χρειάζονται να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν, στόχος μας είναι να λειτουργήσουν και οι τέσσερις”

Χθες λοιπόν 15/01/2024 ενημερωθήκαμε  από τον τ. Αντιδήμαρχο  κ. Κώστα Σέρβο, υπεύθυνο για την ύδρευση επί δημαρχίας Κ. Δρακονταειδή , ότι λόγω δολιοφθοράς βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός της Λευκάδας , χωρίς να γίνεται καμία ενημέρωση για τη πρότερη κατάσταση της έτσι κι αλλιώς προβληματικής λειτουργίας του.

Απορίας λοιπόν άξιο, είναι πως οι  κλέφτες -δολιοφθορείς έκαναν πλιάτσικο και αφαίρεσαν υψηλών ηλεκτρικών φορτίων καλώδια, χωρίς να υποστούν ηλεκτροπληξία! Προφανώς δεν βρισκόνταν σε λειτουργία , συμπεραίνεται αβίαστα από τα γεγονότα.

Έτσι απουσία ενημέρωσης των καθύλην αρμοδίων για το ποιά είναι η πραγματική κατάσταση σήμερα του Βιολογικού ,  χωρίς ν΄αναζητηθούν ευθύνες για την έλλειψη τουλάχιστον καμερών,  χωρίς κανενός είδους ενημέρωση για τα σχεδια αναβάθμισης και της νέας  χωροθέτησης της εξόδου του αγωγού στην γυράπετρα, ακούσαμε ότι και η νέα δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε επιδιόρθωση και διορισμό φύλακα!

Ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων της Λευκάδας , εγκαινιάστηκε το 1997 κι έκτοτε ουδέποτε λειτούργησε σωστά. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν κανείς επισκεφθεί το χώρο μπροστά του εως και την θάλασσα. Η συγκέντρωση λάσπης , η βρώμα και η δυσωδία που αναδύεται  στον χώρο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Τώρα πως με αυτή την κατάσταση που βρίσκεται ο Βιολογικός , θα γίνει και επέκταση του αποχετευτικού δικτύου, είναι απορίας άξιο και περιμένουμε να το δούμε.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού δεν έχει λυθεί ακόμα. Έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας.

ΥΓ: Οι βιολογικοί ανά τον κόσμο διαθέτουν για την περίπτωση βλάβης η εμπλοκής αποθήκη χωρητικότητας δύο ημερών , για τις βλάβες πέραν του 48ωρου , έχουν σύστημα bypass και παροχετεύονται ανευ επεξεργασίας στον αγωγό διαφυγής στην θάλασσα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights