Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Θερμή πρεμιέρα για το 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

Με αφορμή το τέλος Ταφής για τα σκουπίδια

Καλός και Βεργίνης διασταύρωσαν τα ξίφη τους όταν ο νυν δήμαρχος Λευκάδας υπαινίχθηκε 2.500.000 εκατομμύρια χρέος για το Τέλος Ταφής προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτ/νιας, ποσό που εσφαλμένα αναγράφηκε σε επιστολή του Υπουργείου για οφειλές προς τον Δήμο Λευκάδας.

Ο τ. δήμαρχος Λευκάδας παρουσίασε έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Λευκάδας που βεβαίωνε ταμειακά διαθέσιμα 2.800.000

και διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το τέλος τα φής για το 2022 δεν πληρώθηκε διότι το ίδιο το Υπουργείο διέθεσε λογαριασμό με πιστώσεις για τον σκοπό αυτό, ενώ πρόκειται ουσιαστικά για περίπου το 1/3  της ποσότητας απορριμμάτων  που οδηγήθηκαν στον ΧΥΤΑ Παλαίρου  το 2023 κι επομένως πολύ μικρότερη δαπάνη σχετικά με το Τέλος ταφής για το 2024 και πρόκειται για λογιστικό λάθος που εύκολα αποδεικνύεται και διορθώνεται, κάλεσε δε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει απρόσκοπτα στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού.

Στ΄αναφερόμενα του δημάρχου Λευκάδας και στις επισημάνσεις του,  η μη καλή οργάνωση των Υπηρεσιών του δήμου, η ελλιπής ενημέρωση από την τ, Δημοτική Αρχή και η απουσία ιδιοκτησίας του δήμου Λευκάδας στο οικόπεδο που θα γίνει το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ.

Το δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζεται

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Φωτιές άναψε” το άρθρο-παρέμβαση της πρώην δημάχου Καρυάς κ. Σεβαστής Ρεκατσίνα για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Μετά το άρθρο-παρέμβαση της κ. Ρεκατσίνα* για την αύξηση στο Ειδικό Τέλος ακινήτων, έχουμε την αντίδραση τόσο του Δημάρχου Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights