Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

2024: Ποδαρικό με 19 πλειστηριασμούς στην Λευκάδα το πρώτο εξάμηνο

Στο σφυρί  για χρέη προς τις τράπεζες

με επισπεύδοντες ΑΕ Διαχείρισης Χρηματοπιστωτικών προϊόντων και δανείων , τα γνωστά μας  funds , όπου αγόρασαν  τις υποχρεώσεις προς αυτές από ανεξόφλητα δάνεια!

Μέχρι λοιπόν τον Ιούλιο του 2024 σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα  των ηλεκτρονικών πλέον πλειστηριασμών 19 συντοπίτες μας ( στην συντριπτική τους πλειοψηφία) θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απώλειας της περιουσίας τους.

Μεταξύ των 19 ακινήτων, εκτός από οικόπεδα, αγροτεμάχια και αγροικίες διασκορπισμένες όπως διαπιστώνετε και στον χάρτη σε όλο το νησί της Λευκάδας, οι εν λόγω πλειστηριασμοί αφορούν επαγγελματικά καταστήματα,  βιομηχανικούς χώρους αλλά και κατοικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος των συντοπιτών μας που έχουν ήδη απωλέσει τις περιουσίες τους έχει ξεκινήσει από το 2019, ωστόσο τα τελευταία  δύο χρόνια οι ρυθμοί των πλειστηριασμών έχουν αυξηθεί δραματικά, εξαιτίας του πλήθους των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας με αυτό το σκοπό.(Πάνω από 27 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος).

Τα Funds έχουν την επιθυμία να ρευστοποιήσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τις εμπράγματες εξασφαλίσεις τους (ενέχυρα, προσημειώσεις κοκ) ούτως ώστε να μειώσουν τον χρόνο αποεπένδυσης. Αυτό τα καθιστά πολύ περισσότερο επιθετικά από τα πιστωτικά ιδρύματα, που λόγω και της πληθώρας φακέλων που είχαν να χειριστούν δεν προχωρούσαν με γρήγορους ρυθμούς.

Για το Μεγανήσι δεν υπάρχουν εγγραφές για το 2024, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, πολύ απλά μια εξήγηση για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι πλέον έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς περιουσιών πολύ πριν καταλήξει στα funds, για αυτό φρόντισαν  τα τοπικά “κοράκια”!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights